Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This event has passed.

SKUPINA ZA ČUJEČNOST – delavnica (6 srečanj)

14 marca @ 19:00 - 21:00 CET

150€

Meditation

Termini srečanj: 14. 3., 21. 3., 28. 3., 4. 4., 11. 4., 18. 4. 2017 (vse torki)

Od 19h do 21h v Familylabovi učilnici na Zaloški 54 v Ljubljani.

“Biti srečen je v naši naravi. Želeti si sreče zato ni prav nič narobe. Narobe je le iskati jo zunaj namesto znotraj.” – Ramana Maharshi

 

Tempo sodobnega človeka nas pogosto sili, da vso svojo energijo usmerjamo v “zunaj” in le malo v “znotraj”. Vse prepogosto je naša pot skozi življenje videti kot vožnja, pri kateri sicer pridemo na cilj, ne vemo pa niti po kateri poti niti se ne spominjamo, kaj smo na poti videli in doživeli.

Po drugi strani naše misli in čustva (tako tista, ki se jih zavedamo, kot tudi tista, ki jih komajda zaznamo) ves čas krojijo naša življenja. Večinoma si z njihovo pomočjo ustvarjamo strahove in preigravamo možne dramatične zaplete glede naše prihodnosti ali pa premlevamo in ponovno oživljamo drame iz preteklosti.

Nasprotno od tega je praksa čuječnosti kot vožnja skozi osupljivo pokrajino lastnih čustev, misli in občutkov, pri kateri smo nadvse pozorni na to, kar nam prihaja naproti, hkrati pa imamo vključen “tempomat”, ki nam onemogoča, da bi pritiskali na plin in oddrveli v prihodnost ali stopali po zavori in se vračali v preteklost. Na ta način se lahko zazremo v svoj “znotraj” ne da bi nas potegnilo v drame lastnih misli in čustev.

To ob redni praksi prinaša številne pozitivne učinke. Po izsledkih različnih raziskav in študij praksa čuječnosti vpliva na zmanjševanje stresa in tesnobnosti in strahov, na boljše odzivanje v čustveno stresnih situacijah, na samopodobo, imunski sistem in na ohranjanje kognitivnih funkcij, uporablja pa se tudi pri zdravljenju depresije.

Na 6-tedenski delavnici čuječnosti se bomo s pomočjo različnih tehnik, vaj, pogovora in refleksije učili prav zgoraj opisanega načina popotovanja skozi življenjske izkušnje in preizkušnje – učili se bomo nepresojajočega zavedanja lastnega doživljanja v tem trenutku. Raziskovali bomo svoje zavedanje telesa, čustev in misli, se urili v sočutju do samih sebe in poiskali poti, kako prakso čuječnosti preprosto in učinkovito vključiti v naš vsakdanjik.


family-meditatingSrečevali se bomo enkrat tedensko, ob torkih, od 19.00 do 21.00,
v prostorih Familylab Slovenija, na Zaloški 54 v Ljubljani.

Termini srečanj: 14. 3., 21. 3., 28. 3., 4. 4., 11. 4., 18. 4. 2017

Cena: 150 € (za vseh 6 srečanj; možnost plačila v 2 obrokih, prvi mora biti poravnan do prvega srečanja, zadnji do tretjega srečanja)

Popusti:
– cena za par: 270 €
za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja 10% popust

Prijave na info@familylab.si

Za dodatne informacije pišite na ksenija.zor@gmail.com ali janja.sedlacek@gmail.com

Delavnico vodita Ksenija Zor in Janja Sedlaček.Ksenija Zor,
trenutno študentka Propedevtike na SFU Ljubljana in specializantka transakcijske analize, sicer pa komunikologinja in ekonomistka, sem se s čuječnostjo srečala pred par leti na delavnicah in potem na usposabljanju za vaditeljico čuječnosti pri Marie Kronquist z Danske. Udeležila sem se tudi Uvodnega programa pri Društvu za razvijanje čuječnosti in redno obiskujem skupino za ohranjanje prakse.

Janja Sedlaček, zgodovinarka in novinarka, doktorica zgodovine, predvsem pa mama treh otrok, ki so mi nenehna spodbuda k osebnostni in duhovni rasti. S čuječnostjo sem se prvič srečala na delavnici o čuječnosti Marie Kronquist, ki mi je povsem spremenila življenje. Odtlej je čuječnost del mojega doživljanja sveta, še zlasti pa mi je v izziv nenehno iskanje in usklajevanje časa zase med žongliranjem s službo, gospodinjenjem ter ukvarjanjem z otroki (in možem :)). Svoje znanje o čuječnosti nadgrajujem z obiskovanjem konferenc, tečajev in čuječnostnih odmikov.

Podrobnosti

Datum:
14 marca
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
150€
Dogodek Tags:
, , , , ,

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map