Skupina je namenjena otrokom in mladostnikom, starim od 11 do 14 let, ki se samopoškodujejo.

Srečanja potekajo na 14 dni, od 17.00h do 18.30h. Skupina je zaprte narave in sprejme najmanj 5 in največ 10 mladostnikov.

painGlavni namen skupine je ustvariti varno okolje, kjer se bodo mladostniki medsebojno podpirali in si pomagali z izmenjavo izkušenj, medtem ko jim voditeljica zagotavlja empatično vodstvo in pomoč pri (samo)refleksiji. Mladostniki pod strokovnim vodstvom sami določajo temo vsakega srečanja, saj jim to omogoča, da lahko spregovorijo o konkretnih težavah, s katerimi se soočajo zaradi samopoškodovanja, kakor tudi o vseh tistih bolečinah in konfliktih, ki jih ženejo v samopoškodovalne strategije.

Skupino vodi Mateja Capek.

 

Termini

27. marec 2015
10. april 2015
24. april 2015
8. maj 2015
22. maj 2015
5. junij 2015

 

Cena: 120 €

Cena vključuje udeležnino na 6 srečanjih, prigrizke in pijačo ter ddv.

 

O voditeljici Mateji Capek

MatejaMateja Capek je univerzitetna diplomirana socialna delavka in zunanja sodelavka Inštituta Utrip, kjer je skupaj z ekipo strokovnjakov sodelovala pri nastanku prve spletne strani v Sloveniji namenjene pomoči in samopomoči mladostnikom pri samopoškodbenem vedenju (TuSmo.si). Je soavtorica brošure »Samopoškodbeno vedenje-kako ga lahko razumemo in pomagamo?« in vodi projekt, v okviru katerega nadaljuje z nadgradnjo spletne strani, objavlja članke, namenjene mladostnikom, ter blog. Je izvajalka seminarja o samopoškodbenem vedenju za strokovne delavce, za potrebe vseh, ki  se pri svojem delu srečujejo s samopoškodbenim vedenjem, pa je izdala tudi dva priročnika. Občasno predava na Fakulteti za socialno delo kot gostja na različnih modulih študija za tretje in četrte letnike. Je tudi koordinatorka projekta Mulce dol z ul’ce, ki ga najdete na socialnem omrežju facebook.

Prisluhni oddaji Ni poskus samomora, je strategija preživetja (Val 202, Ambulanta 202, 19. 1. 2015)

Preberi intervju z Matejo Capek: Rezanje je zame pomenilo sproščanje čustev, zlasti jeze (Planet Siol.net, 25. 1. 2015)