Tridnevna izkustvena delavnica, ki vam pomaga ponovno vzpostaviti stik s seboj ter poiskati notranji mir in samospoštovanje.  

Od 15. do 17. januarja 2016  (petek – nedelja)

 

Zakaj sploh čuječnost?

Naša dobrobit in dobro počutje – naše fizično kot psihosocialno zdravje – sta v veliki meri odvisna od tega, v kolikšni meri znamo priti v stik s samim sabo. Ogromno lahko pridobimo, če se naučimo biti v stiku z lastno notranjostjo (in realnostjo) in če se urimo v vzpostavljanju in ohranjanju polne pozornosti ter ravnovesja.

V svetu, polnem zunanjih zahtev in pričakovanj, se je pomembno posvečati krepitvi natanko tistih notranjih prvin, ki nas navdajajo z notranjim mirom in večjim samospoštovanjem.

S pomočjo čuječnosti (mindfulness) pridemo ponovno v stik s prirojenimi sposobnostmi, kakršno je uravnovešanje skozi dihanje, začnemo se zavedati svojega telesa, urimo se v empatiji in izražanju čustev. Med drugim ob tem razvijamo spontano ustvarjalnost, krepimo pa tudi zmožnost koncentracije in s tem sposobnost za vsakršno učenje, rast in razvoj.


Kaj vas čaka na seminarju

Na delavnici predelamo teoretsko podlago, na kateri je utemeljena čuječnost. Posvetimo se temeljnim teorijam o čuječnosti in t. i. ”srčni” ali ”deveti inteligentnosti”, posebej pa pretresemo tudi pomembne psihološke in pedagoške vidike modela multiple inteligentnosti Howarda Gardnerja , teorijo čuječnosti Jon Kabat-Zinna in pentagram (učni model) dr. Phila Jesa Bertelsena.

V praktičnem delu se udeleženci lahko nadejajo obilo navdiha in konkretnih, praktičnih smernic, kako integrirati in uporabljati čuječnost tako pri delu na sebi kot pri svojem zasebnem, družinskem, kakor tudi poklicnem življenju.

 

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima seznaniti se z veščino in obenem življenjsko držo, imenovano čuječnost, in se v njej tudi preizkusiti. Predhodno poznavanje čuječnosti za udeležence ni obvezno.

Delavnica traja od petka do nedelje. Izmenjaje si bodo sledili teoretični predavateljski vložki, individualni trening in skupinsko delo. Delavnica je izkustvene narave in zahteva aktivno sodelovanje.

Urnik:
Petek: 15h – 20h
Sobota: 9h – 18h
Nedelja: 9h – 15h

Lokacija:
Delavnica bo potekala na čudoviti lokaciji na Gorenjskem (Cerklje), v hotelu Jagodic.

Kotizacija za program:
370 € + DDV
(V ceno niso všteti stroški bivanja.)

Cena bivanja:
104 € na osebo v 1/1;
80 € na osebo v 1/2.
(Cena vključuje 2 nočitvi s polnim penzionom v hotelski sobi ter uporabo hotelskih wellness storitev.)


Prijave in poizvedbe na
info@familylab.si

 

O inštruktorici Marie Kronquist:

Neodvisna svetovalka, coachinja, NLP trenerka in učiteljica meditacije. Izkušena pri delu z menedžerji, drugimi vodilnimi delavci in zaposlenimi z vseh nivojev v podjetjih raznih oblik, od družinskega tipa do velikih multinacionalk (Danska, Norveška, Švedska, Nemčija). Sodeluje tudi s številnimi humanitarnimi organizacijami (Unicef, Tibet charity, Danish refugee council, Cancer Society, Rdeči križ). Izobraževala in usposabljala se je na področjih pedagogike, psihologije, komunikacijskih veščin, coachinga, menedžmenta, meditacije, joge in pozornosti (mindfulness).

Spletna stran Marie Kronquist

 


 

ODZIVI UDELEŽENCEV PO DOSEDANJIH IZVEDBAH:

Čuječnost je bila zame doživetje – mislim, da je res način življenja in ne teoretično nakladanje in da smo sami odgovorni za to, kaj bomo s slišanim … kot pravzaprav za vse v totem čudovitem življenju …
Nina, Maribor

* * * * *

Od delavnice sem dobil veliko več, kot sem pričakoval. Že po prvih besedah vodje delavnice Marie Kronquist, sem začutil, da brez stika s samim sabo, ni avtentičnega stika z mojimi otroci. In na tem dejstvu je temeljil tudi celotni nadaljni potek delavnice. Priznam, da sem bil pred tem do izraza “mindfulness” izrazito skeptičen, pravzaprav mi ni pri srcu niti danes; čuječnost mi še manj odgovarja. A na koncu to niti ni bistvenega pomena. Kot je poudarila Marie, gre pač za izraz, ki se trenutno uporablja, lahko pa bi to, kar stoji za njim, poimenovali tudi kakorkoli drugače. Kljub temu, da sem se podobne delavnice že udeležil, mi je dotična dala globlji, bolj nazoren in predvsem ostrejši vpogled v to, kaj sploh pomeni biti s stiku s samim sabo; in to tudi začutiti. Vsak dan, vsako uro, vsako minuto … vsak trenutek, če to hočeš. Kadar vidim, da je na delu v ozadju holističen pristop – in ta delavnica ga je nedvomno imela – takrat sem tudi bolj ali manj prepričan, da mi nekdo ne prodaja navaden cigumigu; v stilu delo na sebi. Seveda pa gre za osebnostni razvoj, za kaj drugega pa bi sploh lahko šlo, šele ko napredujemo kot posamezniki, lahko napredujemo tudi skupaj z ljudmi, ki nas obdajajo in so del naših življenj.

Jedro delavnice so predstavljale vaje dihanja v kombinaciji s fizično aktivnostjo in pogovorom v krogu (nekakšen “share & feedback”; čeprav je šlo bolj za to, da vsak posameznik na pristen način začuti kako se dejansko počuti sam s sabo), vse skupaj pa je Marie dopolnjevala z odličnimi kratkimi predavanji, od tega kako in zakaj naj dihamo s trebuhom, do nazornih opisov kako deluje telesna oziroma inteligencenca srca. No, tudi ta izraz mi ni všeč, mogoče imam pa problem z izrazi, zato pa poskušam ubesediti kako je bilo.

In pri Dalajmami prisegam, da sem po delavnici resnično bolj v stiku s samim sabo. Predvsem pa mi je všeč to, da se veliko bolj zavedam razmerja med tem, kaj je v moji glavi in kdo sem v mojem telesu – in znam to tudi opazovati. O tem, kako sem se naučil svoje telo ustaviti, še preden ga v pogon pošlje moja vroča amigdala … pa kdaj drugič.
Jernej, Ljubljana

* * * * *

Delavnica je bila zame krasen opomnik, kako želim živeti svoje življenje. Bilo je intenzivno, zanimivo, polno. Nekaj že poznanih stvari z drugimi besedami in dosti novega, iz drugega sveta. Če bo se kdaj, se bom z veseljem udeležila.
Maša, Ljubljana

* * * * *

Redko se mi zgodi, da srečam človeka, ki name naredi tako močan vtis kot Marie. In redko v 3 dneh slišiš toliko preprostih življenjskih modrosti. Razmišljam, da bi bilo super če bi delavnico ponovili čez kako leto?
Maruša, Tolmin

* * * * *

Bilo mi je preprosto dotakljivo, zelo vredno, dovoljenje in podpora, da smem in hodim po pravi poti, ki se nikoli ne konča oz. se konča v trenutku, ko telo preneha dihati.
Breda, Ljubljana

* * * * *

Marie’s workshop was so much more than I bargained for. I expected a more or less inspired introduction into practice of mindfulness, with some meditation sessions and some theoretical input with instructions on how to introduce the mindful way into working with children & youth.

Instead I got an exciting and emotionally releasing roller-coaster trip into realms of myself.

Again and again Marie’s well paced and emphatic guidance made it possible for me to reach, feel and get to know that inner space where my capacity for mindfulness still rests. For me, this was an experiential workshop at its best. And since Marie herself is mindfulness embodied it was easy to let myself be inspired by her example. For the second time in my life I felt like I’m getting filled with something – with contentment, tolerance, kindness and acceptance – by straight osmosis!

Marie’s mindfulness is not a techique or a method – it’s a way of living! It’s a philosophy, an attitude to life, a way of relating and thinking. It is not a set of exercices to be used when convenient – and that’s exactly what I was looking for! I’m deeply grateful for Marie’s honest and true lesson that mindfulness can be passed on only when we ourselves find it and set it free inside ourselves.

I truly loved this workshop with all my body, soul and mind!
Ivana, Ljubljana