Skupina za starše VZGOJA Z EMPATIJO


http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-family-shoes-image10800405

  • Kaj je pravzaprav empatija in v čem se razlikuje od sočutja?
  • Kako empatično vzgajati otroke in pri tem ne pozabiti tudi nase?
  • Kako graditi otrokovo (in svoje) samospoštovanje?
  • Kdo je odgovoren za odnose z otroki?
  • Kako biti odgovoren in empatičen vodja?

V skupini se bomo pogovarjali predvsem o tem, kako empatično vzgajati in voditi otroke ter pri tem (empatično) poskrbeti tudi zase. Velikokrat se nam namreč staršem, ki želimo empatično vzgajati ter zares videti in slišati otroka, zgodi, da pri tem pozabimo nase – na svoje potrebe in želje. Ob uporabni teoriji iz ključnih del Jesperja Juula bo poudarek naših srečanj na resničnih primerih in konkretnih vprašanjih udeležencev. Nadejate se lahko prijetne družbe in varnega okolja za pogovore o svojih pogledih, osebnih izkušnjah  ter težavah v zvezi z vzgojo in odnosi.

Skupina je zaprtega tipa (8 – 10 udeležencev) in se bo srečevala 6 sred, od 18.30 do 21.00.

Voditeljica Ksenija Zor.

 

Termini srečanj:

 

18. november 2015
2. december 2015
16. december 2015
6. januar 2015
20. januar 2016
3. februar 2016

 

Cena: 150 €, za par 225 €

Cena vključuje udeležnino na vseh šestih srečanjih, z ddv-jem vred. Plačilo je možno v enem ali dveh obrokih. Prvi obrok mora biti plačan pred začetkom ciklusa.

Ob prijavi na info@familylab.si prejmete predračun. Prijava je potrjena, ko prejmemo plačilo.

 

 

Postalo je jasno, da se otroci rodijo z zmožnostjo »uglaševanja« na čustva in občutke matere in pozneje tudi drugih. To pa je tudi temelj človekove empatije – sposobnosti, da zaznavamo občutke drugega in se zanje zanimamo. Kot sem že rekel, se otroci rodijo s to zmožnostjo, katere del je domala vedno usmerjen k staršem. Zanima jih, kako se počutijo – bodisi vsak zase ali kot par. Zmožnost empatije se pogosto dojema kot zmožnost sočutja, toda v resnici gre za nekaj drugega. Sočutni smo lahko takrat, ko imamo podobne izkušnje ali pa smo že občutili to, kar občuti oseba, s katero sočustvujemo. 

Jesper Juul