Darja Barborič Vesel

Sem Darja Barborič Vesel, univ. dipl. socialna pedagoginja. V najboljših letih, poročena. Sva starša treh deklic, starih 12, 17 in 19 let. Dom si delimo še s prijaznim mešancem in samosvojo mačko. Družina in otroci so moj vir veselja do življenja in prvinski izziv. Rada imam planine, filme z zgodbo, knjige vseh vrst in svojo kuhinjo.

Izkušnje s skupinami sem si dolga leta nabirala kot mentorica Mladinskih delavnic in Treningov socialnih veščin. Sodelovala sem v številnih projektih, namenjenih najstnikom, ki jih je socialno okolje označilo kot problematične, in njihovim staršem. Ukvarjam se z usposabljanji za boljše odnose v skupinah in razreševanje konfliktih situacij. Zaposlena sem na osnovni šoli kot učiteljica dodatne strokovne pomoči in podaljšanega bivanja. Občasno pišem magisterij. Če se mi zdi kaj posebej zanimivo, napišem članek.

Familylab je v življenje naše družine prinesel veliko novih možnosti za razumevanje. Olajšanje, da je vzgoja otrok proces, ki se odvija vsak dan, med vsem, kar počnemo. Da najbolj vzgajamo ravno takrat, ko tega ne nameravamo. Da otroci niso naš Projekt – so sopotniki. Predvsem pa, da večino otrok sreča pamet (približno takrat, ko sreča njihove starše), a da pomaga, če imaš ob sebi sogovornika. Drugega starša, Familylab.

Preberi članke:
Ohranjanje iskric v partnerski zvezi
Ko gre mama v porodnišnico
Čas za otroke, čas za nas
Otroci posnemajo starše
Kdo je dedek Mraz?
Kakšna je primerna kazen
Domače naloge ali kako pripraviti učence, da bi jih pisali
Zakaj je šola “beda”

Preberi intervjuje:
Skrb vzbujajoče je, da se agresija kaže pri vse mlajših (Delo, 21. 3. 2017)
Tretjina parov je nezvestih, druga tretjina pa o prevari fantazira! (Jana, julij 2016)
Ničelna toleranca do nasilja? Da, a le za žrtve! (Žurnal24.si, 31. 1. 2017)