Tina Bregant

SlikaOsebnaTinaSem Tina, srečna, znanja željna, radovedna mama treh otrok, Bora, Brine in Tare, s katerimi se še vedno učim, kaj je tisto, kar je v življenju pomembno. Sem poročena, zdravnica – specialistka  pediatrije, doktorica nevropediatrije, vodja Familylabovih seminarjev. Opravljenih imam več tečajev za vodjo terapije otrok z gibalnimi težavami MAES, družinska svetovanja, čuječnost. Rada imam izzive: spoznavati nove ljudi, kraje, knjige, aktivnosti. Tako sem pred kratkim spet postala specializantka – tokrat dodatno fizikalne in rehabilitacijske medicine. Sem hkrati učitelj in učenec: predavam na Pedagoški in Medicinski fakulteti, sodelujem s Kognitivno znanostjo, Fakulteto za šport in se neprestano učim od otrok, študentov, bolnikov, pa tudi kolegov, učiteljev in profesorjev.

Multikulturna Evropa je moj dom – zato se dobro počutim skoraj kjerkoli. Kot študentka medicine sem delala v Romuniji in Avstriji, kot specializantka nevropediatrije in mlada raziskovalka sem delala v Veliki Britaniji. Za zabavo sem se svojim  kasnejšim možem odpravila s katrco na Kitajsko. Trenutno sem zaposlena na URI Soča.

Dobro kilo težka želatinozna snov znotraj lobanje se mi je vedno zdela vznemirljivo zapletena. Ko sem se med delom v Romuniji srečala z dediščino Ceaucescujevega režima – otroki v sirotišnici – romunskimi sirotami, sem pretresena preprosto vedela, da je otroška nevrologija in podpora otrokom v razvoju tisto področje, kjer kot posameznica lahko naredim največ. V želji vedeti več in tako pomagati bolje, sem srečala Jesperja Juula. Odgovore, ki sem jih slutila, je imel jasno izoblikovane. Zato sem se pridružila skupini prodornih žensk okoli njega – skupini Familylab.

Z veseljem delim znanje z Vami in se od Vas učim.

 

Preberi članke:
Razvoj in vzgoja otroka z vidika nevroznanosti
Kako podpreti otrokov razvoj
Kaj pa šola?
Pomen gibanja in raziskovanja v naravi za razvoj naših otrok
Kdaj je otrok zrel za všolanje?

Naši malčki so neutrudni iskalci in raziskovalci
Razvoj, rast in zorenje možganov
Pomen gibanja in raziskovanja v naravi za razvoj naših otrok
Učenje ni igra
Na sledi razvoja možganov
Čuječnost za odrasle, ki delajo z otroki
Učenje iz šole za življenje
Pomen igre za otrokov razvoj
Otroci za razvoj potrebujejo umetnost
Čuječnost za težavne otroke
Starši, bodimo vzor
Nasilje nad otroki

Preberi intervjuje:
Starši in otroci na vrtiljaku pubertete

Za otroka je najpomembnejši ljubeč stik
Kako vpliva pomanjkanje ljubeče odrasle osebe na razvoj možganov?
Otroški možgani v stresu ugašajo

Sodelovanje v radijskih in TV oddajah:
Da so desničarji bolj racionalni, levičarji pa bolj umetniški, ne drži povsem
(val 202, 6.9.2017)
Možgani in razvoj
(Sinapsa, 2014)
5 za vzgojo (marec 2015)
Razvojni mejniki 1.del in 2. del (marec 2011)