4 vrednote naslovnica»Čutim, da se vse, kar počneva z možem, vrti okoli najinih otrok in družine. Nikoli si nisem predstavljala, da je tako čudovito in hkrati naporno biti mama. To v meni prebuja moje najboljše in moje najslabše plati, in potrebujem orodje, da bi se lažje spopadla s slabimi. Mi lahko, prosim, pomagate – in seveda mojim otrokom?«

To je odlomek iz enega od številnih pisem, naslovljenih na Jesperja Juula, priznanega družinskega terapevta in avtorja številnih uspešnic o vzgoji.

Kot v uvodu v svojo najnovejšo knjigo zapiše avtor, se starši danes na številnih področjih vzgoje počutimo negotovo. Zelo smo zavzeti in želimo narediti vse prav, predvsem pa drugače kot so to počeli naši starši. S knjigo 4 VREDNOTE, KI JIH DASTE OTROKU ZA VSE ŽIVLJENJE nam ponuja spodbudo za razmislek in nekaj zelo stvarnih nasvetov, ki učinkujejo tudi v praksi. Brali jo boste večkrat, v različnih starostnih obdobjih vaših otrok. In prav vsakič boste v odgovorih tega presenetljivo trezno razmišljujočega, a hkrati tenkočutnega in nadvse ljubečega danskega strokovnjaka našli odgovore, spodbudo in ponovno gotovost vase in svojo družino.

Najnovejša Juulova knjiga se stvarnih stisk staršev in otrok loteva najbolj jasno in neposredno doslej. Tudi zato, ker je avtor v njej zbral številna pisma svojih bralcev in jim ponudil odgovore. Utemeljil jih je na štirih vrednotah, ki so pomembne za uspešen razvoj otrok in cele družine: enakovrednost, celovitost, pristnost in odgovornost.

 

4 VREDNOTE listalnik

Izdala: Mladinska knjiga Založba, d. d., Ljubljana 2013
Cena: 24,94 €
Prevajalka: Petra Piber
Št. strani: 161