Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Avtonomni otroci – pogovorni večer v DC Mala ulica

16.03.2016 @ 19:00 - 21:00 CET

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo ja. Pravimo jim jih »avtonomni otroci«, ker so že vse od rojstva bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razločujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. Za njihovo vedênje je značilno predvsem, da so v veliki meri nedovzetni za vse, s čimer starši navadno obsipavajo dojenčke. Pogosto so alergični na telesne stike, za katere niso sami dali pobude, in se umikajo vsakemu odraslemu vedênju, ki ni povsem avtentično in docela brez pedagoške manipulacije. Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli.

Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imajo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedejo prav ali da ti zavračajo njihovo ljubezen.

Na pogovornem večeru se bomo menili o tem, kako naj starši svojo pomoč ponudijo nevsiljivo in se pri tem vzdržijo vseh poskusov razlaganja, motivacije in manipulacije, tako da otrok rade volje sprejme njihovo pomoč.

Vodi: Anja Šuler

Podrobnosti

Datum:
16.03.2016
Čas:
19:00 - 21:00

Organizator

DC Mala ulica
Spletna stran:
http://malaulica.si/

Prizorišče

Družinski center Mala ulica
Prečna ulica 7
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Spletna stran:
http://malaulica.si/