Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

MINDFULNESS ZA STARŠE – tridnevna izkustvena delavnica

16.06.2017 @ 14:00 - 18.06.2017 @ 15:00 CEST

Tridnevna izkustvena delavnica iz čuječnosti, posebej namenjena staršem, ki se želijo uriti v vzpostavljanju stika s seboj ter poiskati notranji mir in samospoštovanje. Kajti otrokom lahko predamo samo to, kar sami premoremo.

Zakaj sploh čuječnost?

Naša dobrobit in dobro počutje – tako fizično kot psihosocialno zdravje – sta v veliki meri odvisna od tega, v kolikšni meri znamo priti v stik s samim sabo. Ogromno lahko pridobimo, če se naučimo biti v stiku z lastno notranjostjo (in realnostjo) in če se urimo v vzpostavljanju in ohranjanju polne pozornosti ter ravnovesja.

Vse to pa seveda pomembno vpliva na kakovost odnosov, ki jih imamo z bližnjimi, še posebej pa z otroki. Otroci namreč vedno “sodelujejo”, kar pomeni, da se vedno pomenljivo odzivajo na naše resnično notranje emocionalno stanje ter na naravo (notranjih) konfliktov, ki nas zasedajo, najsi se tega zavedamo ali ne.

Če hočemo z otroki vzpostavljati in ohranjati kakovosten odnos, ki nam omogoča, da jih lahko vodimo skozi življenje, ne da bi se odrekli spoštovanju, empatiji in integriteti, potem pomaga, če vemo, kdo smo in kaj hočemo. Pomaga, če se zavedamo sebe in silnic, ki nas prevevajo, in pomaga, če znamo ostajati tukaj in zdaj, ne da bi nas posrkali vrtinci preteklih travm, bolečine in zamer.


Kaj vas čaka na seminarju

Udeleženci se lahko nadejajo obilo navdiha in konkretnih, praktičnih smernic, kako integrirati in uporabljati čuječnost, tako da vsakdanje življenje postane bolj prijetno in sproščeno, mi pa bolj zadovoljni in pomirjeni s sabo in svojimi otroki ter zato navsezadnje boljši zgled.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanimata rast in razvoj, starševsko vodstvo in kakovost odnosov z najbližjimi in najdražjimi. Predhodno poznavanje čuječnosti za udeležence ni obvezno.

 

Kotizacija za program:
Cena po 16. 5. 2017: 330 €
Predprijavna cena (do 16. 5. 2017): 290 €
Cena za člane Familylabovega vzgojnega kluba: 260 € 

Cena vključuje tudi strošek večerje na prvi dan ter kosila na drugi in tretji dan seminarja.

Tridnevno izkustveno delavnico vodi inštruktorica Smilla Lynggaard.

Prijave in poizvedbe na info@familylab.si.

Dodatne informacije in odzive udeležencev najdete tule.

Podrobnosti

Začetek:
16.06.2017 @ 14:00
Konec:
18.06.2017 @ 15:00
Dogodek Tags:
, , , , ,
Spletna stran:
http://familylab.si/laboratorij/za-starse-in-stare-starse/cujecnost-mindfulness-za-starse/

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map