Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Familylabovi starševski večeri: OTROCI Z MOČNO VOLJO

14.03.2018 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Je vaše življenje prepolno bojev za premoč, po katerih imate vselej občutek, da sta z otrokom nazadnje oba poraženca?

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo ja. Pravimo jim »avtonomni otroci«, ker so že vse od rojstva bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razločujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. Za njihovo vedênje je značilno predvsem, da so v veliki meri nedovzetni za vse, s čimer starši navadno obsipavajo dojenčke. Pogosto so alergični na telesne stike, za katere niso sami dali pobude, in se umikajo vsakemu odraslemu vedênju, ki ni povsem avtentično in docela brez pedagoške manipulacije. Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli.

Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imajo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedejo prav ali da ti zavračajo njihovo ljubezen. Obojim pa je v olajšanje, ko se starši naučijo svojo pomoč ponuditi nevsiljivo in se pri tem vzdržati raznih poskusov razlaganja, motivacije in manipulacije, tako da otrok rade volje sprejme njihovo pomoč.

Ivana Gradišnik, voditeljica starševskega večera, pravi: »Ti otroci se raje, kot da bi žrtvovali svojo integriteto, odmaknejo od staršev, ki vztrajajo pri starih vzgojnih vzorcih in načinih. To je boleče za obe strani. Noben otrok se z veseljem n odvrne od staršev. In težko je biti težaven, problematičen in trmast otrok, nad katerim se vedno pritožujejo. Za navidezno držo ‘briga me’ se vedno skriva ranjeno srce.«

Vodi: Urša Plešnar
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6€

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
14.03.2018
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Družinski center Mala ulica
Prečna ulica 7
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Spletna stran:
http://malaulica.si/