Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Familylabovi starševski večeri: SOCIALIZACIJA OTROŠKE AGRESIVNOSTI

28.02.2018 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Agresivnost sodi med temeljna človekova čustva in je pomembna za preživetje. Človek potrebuje mnogo let, da se jo nauči konstruktivno izražati. Vendar imajo danes otroci premalo manevrskega prostora za spoznavanje in kultiviranje lastne agresivnosti. V vrtcih, šolah in včasih tudi doma praviloma veljajo vsi izrazi agresivnosti za negativne in nezaželene, marsikdaj tudi za prepovedane. Svobodne igre, prek katere otroci med drugim spoznavajo, se učijo izražati in obvladovati svoja čustva, pa je vse manj.

Otroci se preko igre spontano soočajo s strahom in jezo in se učijo, kako reagirati v nepredvidljivih in čustveno močnih situacijah. Prijatelji se med seboj pogosto igrajo rokoborbe in vojne. Predšolski otroci imajo radi domišljijske igre, s tematikami, ki provocirajo močna, tudi tako imenovana negativna čustva. Med igro lahko pride tudi do resničnih prepirov, pospremljenih z jezo. Skozi prepir se imajo priložnost naučiti, kako se zaščititi, kako reševati probleme in se pogajati ter kako regulirati svoja čustva.

Na debatnem večeru si bomo ogledali primere, kako igra v naravi vpliva na otrokovo izražanje in učenje obvladovanja agresivnosti. Srečanje je namenjeno staršem in vsem, ki se poklicno ukvarjajo z otroki.

Vodi: Urša Plešnar
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6€

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
28.02.2018
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Družinski center Mala ulica
Prečna ulica 7
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Spletna stran:
http://malaulica.si/