Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Video večer: KOMPETENTNI OTROK, ZGODOVINA, OZADJE IN ZNANOST (J. Juul, Ivana G.)

16.01.2019 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Problemkanje: KOMPETENTNI OTROK, ZGODOVINA, OZADJE IN ZNANOST

Familylab Slovenija in Družinski center Mala ulica uvajamo novo serijo sredinih večerov, ki so kombinacija video večera, podporne skupine in starševskega coachinga. Potekali bodo vsako sredo, ob 19h, od 9. januarja do 6. februarja 2019, v prostorih družinskega centra.

Za uvod v temo večera si bomo vsakič ogledali eno od predavanj Jesperja Juula, sledil pa bo pogovor, ki ga bo vodila Ivana Gradišnik, vodja Familylaba. Predvsem je to priložnost, da pridete na dan s svojimi primeri in življenjskimi situacijami, o katerih bi radi kaj konkretno vprašali in poiskali odgovore na svoje dileme.


 

Na drugem srečanju, ki bo 16. januarja, si bomo ogledali Jesperjevo predavanje z naslovom “KOMPETENTNI OTROK, ZGODOVINA, OZADJE IN ZNANOST”.

Predavanje predstavlja uvod v serijo, kjer se Jesper posveti temeljnim vrednotam in načelom ter nekaterim bistvenim poudarkom iz sveta medosebnih odnosov in družinske dinamike. V sklopu sredinih večerov si bomo ogledali celotno serijo v petih delih.

Tokratni posnetek traja 70 minut, podnapisov ni, po projekciji sledi še delavnica.

 

O vsebini tokratnega predavanja:

Z opazovanjem odnosov med starši in otroki so znanstveniki ugotovili, da so procesi, ki potekajo med družinskimi člani, tisti, ki vplivajo na zdrav razvoj in rast vseh. V nasprotju s prepričanjem, da je otroka z vzgojo potrebno oblikovati v družbeno sprejemljivega posameznika, so prepoznali pomen tega, da ga je bistveno vključevati kot kompetentnega in enakovrednega družinskega člana.

Odkrili so, da se otrok že rodi s socialnimi sposobnostmi in lahko prevzame osebno odgovornost za nekatere svoje potrebe. Njegove odzive v družinskem dogajanju je potrebno jemati resno namesto da jih označimo za neumestne in neprimerne. Hkrati pa Juul nas, starše, spodbuja, da se tudi sami sprašujemo o tem, kaj hočemo in kaj so naše vrednote, saj tako otroku zagotovimo avtentično vodstvo, ki ga potrebuje za zdrav razvoj.


 

Vodi: Ivana Gradišnik
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6 €

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
16.01.2019
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab

Prizorišče

DC Mala ulica
Prečna 7
Ljubljana, 1000
+ Google Map