Loading Dogodki

« All Dogodki

Familylabovi starševski večeri: KOMPETENTNI OTROK, ZGODOVINA, OZADJE IN ZNANOST

16.01.2019 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Video večer: KOMPETENTNI OTROK, ZGODOVINA, OZADJE IN ZNANOST

Vabljeni v Družinski center Mala ulica, kjer si bomo pogledali serijo Juulovih predavanj pod skupnim naslovom “Kompetentni otrok”. Posnetek traja 70 minut, po projekciji pa sledi moderirana debata z Ivano Gradišnik.

Z opazovanjem odnosov med starši in otroki so znanstveniki ugotovili, da so procesi, ki potekajo med družinskimi člani, tisti, ki vplivajo na zdrav razvoj in rast vseh. V nasprotju s prepričanjem, da je otroka z vzgojo potrebno oblikovati v družbeno sprejemljivega posameznika, so prepoznali pomen tega, da ga je bistveno vključevati kot kompetentnega in enakovrednega družinskega člana.

Odkrili so, da se otrok že rodi s socialnimi sposobnostmi in lahko prevzame osebno odgovornost za nekatere svoje potrebe. Njegove odzive v družinskem dogajanju je potrebno jemati resno namesto da jih označimo za neumestne in neprimerne. Hkrati pa Juul nas, starše, spodbuja, da se tudi sami sprašujemo o tem, kaj hočemo in kaj so naše vrednote, saj tako otroku zagotovimo avtentično vodstvo, ki ga potrebuje za zdrav razvoj.

Vodi: Ivana Gradišnik
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6 €

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
16.01.2019
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab

Prizorišče

DC Mala ulica
Prečna 7
Ljubljana, 1000
+ Google Map