Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Familylabovi starševski večeri: VISOKO OBČUTLJIVI OTROCI – KAKO ŽIVETI Z NJIMI?

7 marca @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Vsak peti otrok ima nadpovprečno občutljiv živčni sistem. Takšni otroci zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja in jih tudi procesirajo na bolj nadroben in niansiran način. Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. Visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako.

Je torej vaš otrok zelo občutljiv na zvok, svetlobo, dotik, večkrat pretirano odreagira ali se težko prilagodi na majhne spremembe ali nepredvidene dogodke, se hitro razjezi in težko sam pomiri, ga je pogosto strah, po drugi strani pa je zelo bister, ustvarjalen, empatičen?

Na srečanju se boste lahko podrobneje poučili o tem, kaj pomeni biti visoko občutljiv. Kdo so hiperobčutljivi otroci in kako živeti z njimi? Kako jim pomagati v njihovi preobčutljivosti in kako prepoznati njihovo dragocenost? Ali pa so to morda le preveč razvajeni, kapriciozni otroci, ki potrebujejo bolj jasne meje? Kako postaviti mejo, ko veš, da tvegaš otrokov izbruh?

Nekateri pa utegnete spoznati, da ste pravzaprav tudi sami po fiziološkem ustroju visoko občutljivi.

Vodi: Erika Plevel
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6€

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
7 marca
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Družinski center Mala ulica
Prečna ulica 7
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map
Spletna stran:
http://malaulica.si/