Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Inspirativni seminar: OTROCI Z MOČNO VOLJO

3 aprila @ 17:00 - 20:00 CEST

€45 – €60

Inspirativni seminar: OTROCI Z MOČNO VOLJO

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo da. Že vse od rojstva so bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razlikujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. To so otroci, ob katerih se starši včasih počutimo, kot da so močnejši od nas. Borijo se za vsako stvar in ko se jim zoperstavimo, postane njihov upor še močnejši.

Ko poskušamo rešiti probleme tako, kot jih rešujemo z drugimi otroki, problemi ekspandirajo. Vedno želijo imeti kontrolo nad lastnim telesom in življenjem. Ko se nekaj odločijo, jih ne moremo premakniti z nobeno manipulacijo ali grožnjo. Stvari naredijo le, če verjamejo, da so bile njihova ideja …
Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli. Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imamo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedemo prav ali da ti zavračajo našo ljubezen.

Na predavanju bomo govorili o tem, kako lahko znižamo raven konfliktov v družini in z našimi odločnimi otroki navežemo dober stik.

Triurni inspirativni seminar za starše in strokovne delavce bo vodila Urša Plešnar,  univ. dipl. sociologinja, idejna vodja in gonilna sila projekta Gozdalnica – gozdni vrtec in druga gozdna doživetja in mati dveh otrok,  ki ji neprestano potrjujeta, da je igra življenjski učitelj z neskončno nalogami.

Kotizacija:                                                                                                
45 € – predprijave do 27. 3. 2020
60 € – prijave po 27. 3. 2020
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15. Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
3 aprila
Čas:
17:00 - 20:00
Cena:
€45 – €60
Dogodek Tags:
, , , ,

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map