Loading Dogodki

« All Dogodki

Inspirativni seminar v Novi Gorici: KAKO REČEŠ NE BREZ SLABE VESTI

13.02.2019 @ 17:30 - 20:30 CET

€45 – €90

Inspirativni seminar v Novi Gorici: KAKO REČEŠ NE BREZ SLABE VESTI

Tema “Kako reči NE” ponuja zelo širok spekter vsebin, ki so življenjskega pomena. Najprej in predvsem je to tema, ki omogoča samospoznavanje z namenom izboljšanja sprejemanja samega sebe in posledično tudi samospoštovanja – izpostavi in odgovarja na vprašanja o lastnih mejah, o tem kako se počutimo, ko nas nekdo zavrne, če smo nepriljubljeni in o tem, kako shajamo z zavrnitvijo najbližjih (otrok, partnerja, prijateljev). Z razmišljanjem o odgovorih na tovrstna vprašanja se poglobimo vase in zopet odkrivamo moč osebne govorice, ki smo jo že »poznali« kot otroci in bili zaradi nje večkrat označeni kot nevljudni ali celo nevzgojeni. In to kljub temu, da je avtentičen, osebni način edini, ki vodi do zdravega samospoštovanja.

Z osebno govorico izražamo svoje želje, potrebe, sanje – skrbimo za svojo integriteto in osvobajajoče je, če nam je v odnosih z za nas pomembnimi ljudmi, to dovoljeno, celo zaželeno. Kar pa seveda ne pomeni, da je vse izraženo tudi izpolnjeno in da ob tem ne trčimo ob želje, potrebe, sanje drugega. Tak trk oz. konflikt je sestavni del odnosov, kjer se izrekajo NE-ji brez slabe vesti – v tem primeru gre za zdrav konflikt, ki je priložnost za poglabljanje zdravega, ljubečega, pozornega odnosa s sabo in drugimi, predvsem otroki. Za izrekanje »NE« pa tudi ja ni posebnih pravil. Edino kar je zares pomembno je zavedanje, da izogibanje »NE-jev« v korist izogibanja konfliktom, nelagodju, slabi vesti oz. občutkom krivde vodi v »JA« iz napačnih razlogov, ki nima neposredne povezave z ljubeznijo.

“Odrasli pogosto jemljejo otroški ne preveč osebno in ga ne znajo razumeti kot nekaj, kar otroci izrekajo pač v svoj prid, ne pa proti odraslim. Otroci s svojim ne opozarjajo na lastne meje in odraslim omogočajo, da spoznavajo, kdo je to dete, ki tako brezpogojno ljubi. To je pri otrocih povsem nezavedna in nagonska pobuda, ki jo velja kot tàko tudi razumeti in sprejeti.” odstavek iz knjige Jesperja Juula: Kako reči Ne brez slabe vesti

Triurni inspirativni seminar za starše in strokovne delavce bo potekal v telovadnici vrtca Nova Gorica,  v enoti Ciciban, Cankarjeva 1, Nova Gorica. Seminar bo vodila Ana Boigdan Zupančič, socialna pedagoginja .

Kotizacija:                                                                                                
45 € – predprijave do 5. 2. 2019
60 € – prijave po 5. 2. 2019
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15. Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si

Podrobnosti

Datum:
13.02.2019
Čas:
17:30 - 20:30
Cena:
€45 – €90

Organizator

Familylab

Prizorišče

Vrtec Nova Gorica, enota Ciciban
Cankarjeva ulica 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.vrtecng.si/