Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Inspirativni seminar: MOJ OTROK NE MARA ŠOLE

27.11.2018 @ 17:00 - 20:00 CET

Inspirativni seminar: MOJ OTROK NE MARA ŠOLE

Slovenija je ena tistih držav, kjer smo starši močno vpleteni v šolsko delo otrok, pa tudi na splošno pripisujemo šolskemu uspehu usoden pomen. Mediji in šole nam sporočajo, da smo starši odgovorni za otrokov šolski uspeh, in po drugi strani, da mu ne smemo pomagati preveč, sicer ne bo nikoli samostojen. Smo razdvojeni, predvsem pa utrujeni in naveličani vsakodnevnega ukvarjanja s šolo. Včasih dobimo občutek, da v življenju našega otroka ne obstaja nič drugega. Spuščamo se v vsakodnevne spore okrog nalog in učenja, otroški možgani pa zaradi tega še dodatno povežejo učenje z nečim slabim – ob tem, da jim tudi šola slej ko prej vsiljuje znanje kot žlico grenkega zdravila, namesto kot nekaj radostnega. Ne, nič ni narobe z vašim otrokom, če šole ne mara.

V triurnem inspirativnem seminarju se bomo posvetili majhnim in velikim vsakodnevnim dilemam v zvezi s šolo. Dotaknili se bomo tudi naših starševskih strahov, pričakovanj in drugih vprašanj, ki nam kot staršem šolarjev in šolark kalijo mir družinskega življenja. Kaj od vsega, kar se godi tukaj in zdaj, je v resnici pomembno za otrokovo prihodnost?  Kaj v zvezi z otrokovo šolo je odgovornost nas staršev in kaj ni ? Kako je z domačimi nalogami? Se moramo z otrokom učiti? Kakšno vsakdanjo podporo potrebuje otrok pri šolskem delu? Kako pa ga podpreti, ko nastopijo težave? Kako podpiramo razvoj samostojnosti in odgovornosti? Kaj je zaupanje?

Triurni inspirativni seminar za starše in strokovne delavce bo vodila Marjana Škalič, psihologinja in mama treh otrok.

Kotizacija:                                                                                                
45 € – predprijave do 19. 11. 2018
60 € – prijave po 19. 11. 2018
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15. Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
27.11.2018
Čas:
17:00 - 20:00