Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Inspirativni seminar: ENOSTARŠEVSKA družina – kako iz dneva v dan?

14 marca @ 17:00 - 20:00 CET

€45 – €90

Inspirativni seminar: ENOSTARŠEVSKA DRUŽINA – kako iz dneva v dan?

”Po podatkih SURS iz leta 2018 je v Sloveniji 117.775 družin,
kjer mama živi sama z otroki in 28.418 takšnih, kjer je oče sam z otroki.”

 

Ste ostali sami z otrokom, dvema?

Iz dneva v dan se soočate z zahtevnim položajem in velikansko odgovornostjo. Prevevajo vas občutki, da ne zmorete ali da ne boste zmogli, počutite se sami. Hitenje in borba za preživetje vam ne omogočata, da bi ob vsem tem poskrbeli zase, hkrati pa ste v dvomih, ali svojemu otroku nudite vse, kar bi mu morali.

Želite si, da bi se razvil v samostojno, stabilno in v vseh pogledih zdravo osebnost. Bojite se, da ne bi prehitro odraščal, da bi se nekje v vsem tem izgubilo njegovo otroštvo. Se morebiti ob vsem tem obremenjujete, da je prikrajšan za popolno družinsko življenje? Ste v dvomih, ali si naj poiščete novega partnerja, vas skrbi, kako bo to vplivalo na otroka? Imate občutke krivde in se obsojate, ker se partnerstvo ni obneslo, ali pa ste zaradi drugih okoliščin ostali sami z otrokom? Se vam zdi, da niste dovolj potrpeli, da bi morali dlje poizkušati, se bolj prilagoditi in dati več od sebe? Vas tega dolži tudi kdo od bližnjih in pri njih nimate podpore, ki bi si jo želeli?

Morebiti krmarite v skupnem skrbništvu, se soočate z občutki, da je otrok zmeden, da ne živi takšnega življenja, ki bi mu omogočalo zdrav razvoj, ima zmedene občutke pripadnosti in vas to obremenjuje?

Se otrok počuti manjvrednega, je večkrat žalosten, se sooča z neenakovrednostjo, ker ne živi v popolni družini (mati, oče, otrok). Vas o tem sprašuje, morebiti krivi, ker ni tako?

Ali ste občasno čisto nekje v kotičku svoje duše celo jezni na otroka, ker se ne morete posvetiti sebi, početi stvari, ki bi jih radi, da bi v polnosti živeli svoje življenje? Se pozneje zaradi takšnih občutkov še bolj obsojate, saj veste, da otrok ni nič kriv? Mu morda bolj popuščate, ker vam je žal, in ne veste, kako bi nadomestili vse, kar je zaradi situacije, v kateri ste se znašli, umanjkalo, in ne veste, kako bi to nadomestili? Ste zaradi tega potrti in malodušni? Frustrirani ali napeti? Se ob tem še bojite, kako to vpliva na otroka?

Na inspirativnem seminarju si bomo naštete stiske pogledali od blizu. Poskušali bomo poiskati optimizem, olajšanje, sprejemanje, povezanost. Preverili bomo, kako poiskati pomoč in kje. Ugotavljali bomo, kako zelo je pomembno poskrbeti zase in da je to ena najpomembnejših stvari, ki si jih za nas želi tudi naš otrok. Naučili se bomo, da je enostarševska družina tudi popolna družina.

.

Triurni inspirativni seminar za starše in strokovne delavce bo vodila Saša Bem, po izobrazbi diplomirana ekonomistka in idejna vodja community house Old School Villa, kjer skupaj s hčerama razvija hišo dobrega počutja in osebne rasti. Je certificirana vodja Familylabovih seminarjev. Ob nekajletnem izobraževanju iz Nenasilne komunikacije, Teorije izbire in drugih alternativnih izobraževanj, le – te združuje s Familylabovimi vrednotami, jih živi v lastnem življenju ter predaja širšemu družbenemu krogu preko vodenja starševskih večerov, svetovanja na Familylabovi brezplačni svetovalni liniji in v Familylabovem klubu staršev.

Kotizacija:    
45 € – predprijave do 2. 3. 2020
60 € – prijave po 2. 3. 2020
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15. Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
14 marca
Čas:
17:00 - 20:00
Cena:
€45 – €90

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map