Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Inspirativni seminar: KO ME OTROK RAZJEZI, PA NOČEM VPITI NANJ

6 julija @ 18:00 - 21:00 CEST

€45 – €60

Inspirativni seminar: KO ME OTROK RAZJEZI PA, NOČEM VPITI NANJ

Človeško je biti jezen. Jeza je naraven odziv telesa na občutek ogroženosti, velikokrat pa tudi na druga močna čustva, ki se skrivajo za jezo (razočaranje, strah, žalost, izguba …). Lahko je konstruktivna, saj nam pomaga postaviti mejo, stopiti korak naprej v odnosu z drugim, ponuja nam priložnost, da se bolje spoznamo. Velikokrat pa nas otroški bes, jeza, trma, cviljenje vržejo na obrate in nas jeza popolnoma preplavi. Takrat lahko na zunaj odreagiramo agresivno, kričimo na otroka ali ga celo udarimo.

Dr. Dan Siegel pravi, da bodimo prijazni do sebe, ko se to zgodi. V trenutku, ko ”pademo ven”, tisti del možganov, ki koordinira naše ravnanje, nima nadzora nad našim obnašanjem. Nobenega smisla nima, da se valjamo v občutkih krivde, pomembno pa je, da prevzamemo odgovornost za svoja dejanja in za odnose v družini.

Na seminarju se bomo pogovarjali o tem, kaj se skriva za jezo, kaj se dogaja v našem telesu, ko nas (ali naše otroke) jeza popolnoma prevzame, kako prepoznamo in morda preprečimo situacije, ki nas vržejo na obrate ter kaj lahko storimo, da naša jeza ne bo končala na otrokovih ramenih (ali ramenih koga drugega).

 

Triurni inspirativni seminar za starše in strokovne delavce bo vodila Sabina Adanič, mama treh otrok, diplomirana vzgojiteljica in vodja FL kluba.

Kotizacija:
45 € – predprijave do 29. 6. 2020
60 € – redna cena po 29. 6. 2020
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15. Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
6 julija
Čas:
18:00 - 21:00
Cena:
€45 – €60

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map