Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Inspirativni seminar: VISOKO OBČUTLJIVI OTROCI (dodaten termin)

06.02.2019 @ 17:00 - 21:00 CET

€45 – €90

Zaradi velikega zanimanja smo določili dodaten termin za seminar.

Inspirativni seminar: VISOKO OBČUTLJIVI OTROCI

Je vaš otrok zelo občutljiv na zvok, svetlobo, dotik, večkrat pretirano odreagira ali se težko prilagodi na majhne spremembe ali nepredvidene dogodke, se hitro razjezi in težko sam pomiri, ga je pogosto strah, po drugi strani pa je zelo bister, ustvarjalen, empatičen? Težko naveže stik z drugimi otroci in se najraje igra sam? Noče hoditi v šolo, vrtec ali na dogodke, kjer je večje število ljudi?
Se kot starši počutite nemočni, nesposobni in izčrpani, kot da nikoli ne naredite dovolj? Si želite vzpostaviti boljši stik z otrokom, ga bolje razumeti in mu pomagati, pa ne veste več, kako?

Vsak peti otrok je visoko občutljiv, kar pomeni, da ima nadpovprečno občutljiv živčni sistem. Takšni otroci zaznavajo in vsrkavajo več dražljajev in vtisov iz okolja ter jih tudi procesirajo na bolj nadroben in niansiran način. Zato imajo opraviti z zahtevnejšo nalogo kot preostala večina otrok. Visoko občutljivi otroci so nagnjeni k razdraženosti in izčrpanosti – preprosto zato, ker je zaradi značilnosti njihovega živčnega sistema potrebno dosti manj dražljajev, da se počutijo tako. Po drugi strani pa ravno zato živijo bolj barvito življenje kot drugi, saj bi lahko rekli, da čutijo in živijo v več barvnih odtenkih.

Na seminarju bomo podrobneje raziskali, kaj pomeni biti visoko občutljiv. Kdo so visoko občutljivi otroci in kako živeti z njimi? Kako jim pomagati v njihovi preobčutljivosti in kako prepoznati njihovo dragocenost? Ali pa so to morda le preveč razvajeni otroci, ki potrebujejo bolj jasne meje? Kako postaviti mejo, ko veš, da tvegaš otrokov izbruh? Kako zmanjšati in omiliti čustvene izbruhe?

Ne glede na to, ali smo tudi sami visoko občutljivi ali ne, imamo kot starši visoko občutljivega otroka težjo nalogo, pri čemer je še toliko bolj pomembno, da se dobro spoznamo in naučimo dobro poskrbeti tudi za svoje potrebe. Zato bomo nekaj pozornosti namenili tudi raziskovanju naših vzorcev, ki nas in posledično naše otroke lahko ovirajo, da bi na določenih področjih (hitreje) napredovali.

Triurni inspirativni seminar za starše in strokovne delavce bo vodila Erika Plevel, avtorica spletne strani Regratova lučka, kjer piše o svoji izkušnjah z visoko občutljivostjo pri sebi in svojih treh hčerkah, ki so njena vsakodnevna motivacija za raziskovanje, kako čimbolj polno živeti kot visoko občutljiva oseba.

Za navdih lahko preberete njen članek Kako vzgajati visoko občutljivega otroka.

 

Kotizacija:    
45 € – predprijave za dodaten termin do 25. 1. 2019
60 € – prijave po 25. 1. 2019
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15. Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
06.02.2019
Čas:
17:00 - 21:00
Cena:
€45 – €90

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map