Loading Dogodki

« All Dogodki

INTERVIZIJSKA SKUPINA ZA PEDAGOŠKE DELAVCE, KI SE SOOČAJO Z VEDENJSKO TEŽAVNIMI OTROKI

20.01.2020 @ 18:00 - 20:00 CET

€100

INTERVIZIJSKA SKUPINA ZA PEDAGOŠKE DELAVCE, KI SE SOOČAJO Z VEDENJSKO TEŽAVNIMI OTROKI

Vsakodnevno pedagoško delo z otroki, predvsem tistimi z vedenjskimi posebnostmi,  je polno radosti, raznovrstnih izzivov, pa tudi težav. Vzgojiteljice, učiteljice in svetovalne delavke smo dan na dan soočene s potrebo po nenehnem odločanju, kaj je prav in kaj ne, kaj otrok oz. učenec resnično potrebuje, kaj zmore, kaj je sprejemljivo in kaj ne ter seveda, kako vse to izpeljati. Skrbi nas tudi, kakšne bodo posledice naših odločitev. Mnogo je raznovstnih dejavnikov, ki jih je pri našem delu potrebno upoštevati.

Vse omenjene odločitve nas pogosto obremenjujejo, ravno tako tudi vprašanje, ali smo naredile vse, kar je bilo mogoče. Odzivi na naše delo so ravno tako izjemno raznovrstni in niso vedno najprijetnejša izkušnja, lahko pa so priložnost za rast in razvoj.

Kako torej delovati v resnično dobro otroka, tudi če to pomeni konflikte s starši, kolegi ali celo  z otrokom samim? Kako delovati tako, da dodatno ne otežimo odnosov in da hkrati tudi ne izgubimo sebe, svojega samospoštovanja in pedagoškega erosa?

Skupina je namenjena raziskovanju zgornjih in mnogih drugih vprašanj ter predvsem vzpostavljanju občutka strokovnosti in človečnosti. Srečanja bodo potekala na intervizijski način, z obravnavo posameznih primerov. Raziskovali bomo dileme in iskali rešitve. Skupina bo stalna in zaprta, kasnejša vključevanja ne bodo mogoča. Tako bomo lahko vzpostavili potrebno stopnjo medsebojnega poznavanja, zaupanja in diskretnosti. Število udeležencev je omejeno na največ 10.

Dobili se bomo v naslednjih terminih: 20. 1., 27. 1. in 3. 2. 2020 (vse ponedeljki) od 18h do 20h v Familylabovi učilnici na Zaloški 54 v Ljubljani.

Skupino vodi strokovnjakinja na področju dela z vedenjsko zahtevnimi otroki, mag. socialne pedagogike, Darja Barborič Vesel. Tudi sama je učiteljica dodatne strokovne pomoči, ki v praksi dela vsak dan ter izkušnje vsakodnevnega dela povezuje s spoznanji sodobnega teoretskega znanja.

Cena: 100 € (za vsa 3 srečanja; možnost plačila v 2 obrokih, prvi mora biti poravnan do prvega srečanja, zadnji do tretjega srečanja)

Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si 

Podrobnosti

Datum:
20.01.2020
Čas:
18:00 - 20:00
Cena:
€100

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map