Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

INTERVIZIJSKA SKUPINA ZA PEDAGOŠKE DELAVCE, KI SE SOOČAJO Z VEDENJSKO TEŽAVNIMI OTROKI

16 marca @ 18:00 - 20:00 CET

€100

INTERVIZIJSKA SKUPINA ZA PEDAGOŠKE DELAVCE, KI SE SOOČAJO Z VEDENJSKO TEŽAVNIMI OTROKI

Vsakodnevno pedagoško delo z otroki, predvsem tistimi z vedenjskimi posebnostmi,  je polno raznovrstnih izzivov. Vzgojiteljice, učiteljice in svetovalne delavke smo dan na dan soočene s potrebo po nenehnem odločanju, kaj je prav in kaj ne, kaj otrok oz. učenec resnično potrebuje, kaj zmore, kaj je sprejemljivo in kaj ne ter seveda, kako vse to izpeljati. Skrbi nas tudi, kakšne bodo posledice naših odločitev. Mnogo je raznovstnih dejavnikov, ki jih je pri našem delu potrebno upoštevati.

Kadar imamo v razredu in v obravnavi vedenjsko zahtevne učence, se prepogosto počutimo sami. Kot bi se ravno v trenutku, ko najbolj potrebujemo sodelovanje in podporo, okoli nas naredil prazen prostor. Včasih se zgodi, da dobimo občutek, da nam drugi celo otežujejo delo.

Pedagoško delo z učenci z izstopajočim vedenjem je izredno zahtevno, zakonodaja in protokoli nam niti s smislom delovanja niti z roki nikakor niso naklonjeni. Pa vendar je nujno, da nekaj storimo. Določimo smiselno obravnavo in jo izvajamo. Še naprej ohranimo pozornost do vseh učencev, ki nas potrebujejo. Resno vzamemo tudi poučevanje in učence kaj naučimo.

Kako torej delovati v resnično dobro otroka, tudi če to pomeni konflikte s starši, kolegi ali celo  z otrokom samim? Kako delovati tako, da dodatno ne otežimo odnosov in da hkrati tudi ne izgubimo sebe, svojega samospoštovanja in pedagoškega erosa?

Z občutki neslišanosti, negotovosti, prestrašenosti in jeze se je težko soočiti sam. Včasih tudi potrebujemo kolegice in kolege, da se odkrito pogovorimo o dilemah. Tudi za iskanje rešitev, ki jih v situaciji stalnega delovanja mogoče ne vidimo. Drugi nas pogosto lahko rešijo naših slepih peg. Včasih dobimo več podpore in smo lahko bolj pristni izven naše organizacije.

Vsemu naštetemu je namenjena intervizijska skupina. Možnosti, da vzamemo drug drugega resno, se odkrito pogovorimo in poiščemo še kakšno rešitev, uvid, ki se nam je do sedaj izmikal. Imeli bomo tudi čas in prostor, da izrazimo svoje občutke in začutimo podporo. Da bomo lahko še naprej z navdihom opravljali naš tako zelo ljub in smiseln poklic.

Srečanja bodo potekala na intervizijski način, z obravnavo posameznih primerov. Raziskovali bomo dileme in iskali rešitve. Skupina bo stalna in zaprta, kasnejša vključevanja ne bodo mogoča. Tako bomo lahko vzpostavili potrebno stopnjo medsebojnega poznavanja, zaupanja in diskretnosti. Število udeležencev je omejeno na največ 10.

Dobili se bomo v naslednjih terminih: 16. 3., 23. 3. in 30. 3. 2020 (vse ponedeljki) od 18h do 20h v Familylabovi učilnici na Zaloški 54 v Ljubljani.

Skupino vodi strokovnjakinja na področju dela z vedenjsko zahtevnimi otroki, mag. socialne pedagogike, Darja Barborič Vesel. Tudi sama je učiteljica dodatne strokovne pomoči, ki v praksi dela vsak dan ter izkušnje vsakodnevnega dela povezuje s spoznanji sodobnega teoretskega znanja.

Cena: 100 € (za vsa 3 srečanja; možnost plačila v 2 obrokih, prvi mora biti poravnan do prvega srečanja, zadnji do tretjega srečanja)

Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si 

Podrobnosti

Datum:
16 marca
Čas:
18:00 - 20:00
Cena:
€100

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map