Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

IN KO JE PREVEČ? KO EMPATIJA DO DRUGIH ZASENČI LASTNO DOBROBIT?

16.03.2018 - 17.03.2018

€120 – €175

Dvodnevni seminar za strokovne delavce in starše
16. in 17. marec, Ljubljana

Tako v osebnem družinskem življenju kot pri delu z drugimi ljudmi je izjemno pomembno, da poznamo svoje empatične zmogljivosti, da jih obnavljamo in negujemo. To je podlaga za to, da sploh lahko opravljamo poklic, ki terja pogoste kontakte z drugimi, pa tudi za ohranitev lastnega zdravja in dobrobiti, kakor tudi navdušenja in notranje motiviranosti za delo, ki ga opravljamo. Za to potrebujemo empatičen odnos do sebe in moramo znati prepoznati, kdaj so naše empatične zmogljivosti polne in kdaj izčrpane in je smiselno poiskati podporo okolice.

Zmožnost za empatijo je ena najpomembnejših prvin za polnovredno, kakovostno in osebno izpolnjujoče življenje in delo, tako za (izčrpane) starše kot za strokovne delavce, ki delujejo v skrbstvenih poklicih, še zlasti pedagoških (vzgojitelje/ice, učitelje/ice ipd…).

Na delavnici se boste naučili prepoznavati destruktivne vzorce, ki jih uporabljamo v odnosu s sabo in v komunikaciji z drugimi, vodijo pa v osebno in poklicno izčrpanost in izgorelost.

Poleg tega bomo ozavestili in poglobili znanja in veščine, potrebne za to, da te vzorce spremenimo – da začnemo s sabo ravnati bolje in graditi odnose in razmerja, ki ne bodo temeljila zgolj na dajanju, predajanju in izčrpavanju, temveč na vzajemnosti.

Cilj delavnice je podpreti strokovne delavce, ki delajo z otroki ali družinami, ter starše pri prevenciji čustvene in empatične izčrpanosti ter jih okrepiti glede njihove zmožnosti za individualno skrb zase.

Voditeljica seminarja:

Dušanka Kosanović je hrvaška psihologinja in družinska terapevtka ter vodja hrvaškega Familylaba. Študij iz družinske terapije je končala na „Nemško-danskem inštitutu za družinsko terapijo in svetovanje“ v Berlinu. Njeno glavno področje je usmerjeno na nudenje podpore posameznikom in družinam ter supervizorsko delo v skrbstvenih, vzgojno-izobraževalnih poklicih in poslovnem sektorju. Pomembno področje njenega zanimanja je tudi psihoonkologija. Na temo odnosne kompetentnosti vodi usposabljanja, seminarje in delavnice ter predava strokovnim delavcem na Hrvaškem in v tujini. 

Urnik:

Petek, 16. 3.: od 15h do 19h
Sobota, 17. 3.: od 9h do 17h

Kotizacija:

150 € – predprijave do 5. 3. 2018
175 € – prijave po 5. 3. 2018
260 € – cena za par
120 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

V ceno je vključeno: kotizacija, pijača & prigrizki in sobotno kosilo.

Plačilo je možno v 1-3 mesečnih obrokih.
Udeležencem Familylabove konference Empatija-odnos-dialog pripada 10 % popust.
(Popusti se ne seštevajo.)

Prijave in dodatne informacije: info@familylab.si

Podrobnosti

Začetek:
16.03.2018
Konec:
17.03.2018
Cena:
€120 – €175
Dogodek Tags:
, , , , ,

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map