Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

KAKO REČEŠ NE BREZ SLABE VESTI – seminar za starše (Mb)

19.11.2016 @ 10:00 - 13:00 CET

€40 – €50
  • Se sprašujete o lastnih mejah?
  • Se bojite prizadeti najbližje in najdražje?
  • Vas je strah nepriljubljenosti ali zavrnitve?

puncka na mamiVabljeni na triurni seminar za starše, ki bo v soboto, 19. 11. 2016, od 10h do 13h, v prostorih društva Joga v vsakdanjem življenju (Ruška 104, Studenci, Maribor).

Z vami bo dolgoletna Familylabova sodelavka (in domačinka) Nina Babič.

Prijave možne preko internetne strani izidora.si ali po elektronski pošti izi@izidora.si oz. po telefonu 041-504-848 (Izidora Vesenjak Dinevski).

Kotizacija: 50 € oz. 40 € ob zgodnji prijavi do 5. 11. 2016.

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na največ 15.

 

Danes številni starši težko najdejo pot, kako reči otroku ne ali kako svoj ne upravičiti, če ga že izrečejo. Večina jih raje neprestano izreka ja, da bi se izognila konfliktu ali da bi se otrokom prikupila. Na predavanju poskušamo pojasniti, zakaj je znati reči »ne« pomembno za vsako osebno razmerje, najsi gre za prijateljstvo, starševstvo ali pa ljubezenski odnos.  Povedali bomo tudi, da ni kvote, ki naj bi jo kot starši izpolnili. Nihče vam ne more povedati, ali v razmerju potrebujete 3 ali 30 »nejev« na dan. Odpor (ali nepripravljenost) do izrekanja »ne« ni samo čustveno utemeljena, ampak temelji tudi na naših zamislih, filozofiji, pogledu na svet in včasih na naših nevrozah. Vsak od nas se bo moral zazreti vase in se pogovarjati s partnerji in prijatelji, da bi odkril korenine svojega nelagodja nad »ne«.

Če kot starši nenehno dopuščamo otroku, da prestopa naše meje, nas starševstvo izčrpava, otrok pa se počuti krivega za našo izčrpanost. Če pa v razmerju z otrokom upoštevamo tudi svoje potrebe, meje in čustvene odzive, otroku nudimo tisto, kar je najpomembnejše, to pa je starševsko vodstvo. Naučimo ga bivati s soljudmi, izražati lastne meje in želje ter razvijati empatijo, samospoštovanje in socialne veščine.

Kdaj in čému torej reči ne? Dejstvo je, da za izrekanje ne ni pravila. Najboljši ne in najbolj ljubeč ne je tisti ne, ki ga izrečemo, kadar z njim pritrjujemo svojim mejam, vrednotam in željam. Ni pomembno, čému rečemo ne in kako pogosto, temveč je pomembno, zakaj in kako to rečemo. Iz pravih razlogov in predvsem – brez slabe vesti!

Podrobnosti

Datum:
19.11.2016
Čas:
10:00 - 13:00
Cena:
€40 – €50

Organizator

Izidora Vesenjak Dinevski
Telefon:
041 504 848
Email:
izi@izidora.si
Spletna stran:
http://www.izidora.si/

Prizorišče

Joga v vsakdanjem življenju
Ruška cesta 104
Maribor, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.joga-maribor.org/O-dru%C5%A1tvu/Lokacija-in-parkiranje.aspx