Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Video večer: KONFLIKT MED SODELOVANJEM IN INTEGRITETO (J. Juul, Ivana G.)

23.01.2019 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Jesper Juul predava: KONFLIKT MED SODELOVANJEM IN INTEGRITETO

Familylab Slovenija in Družinski center Mala ulica uvajamo novo serijo sredinih večerov, ki so kombinacija video večera, podporne skupine in starševskega coachinga. Potekali bodo vsako sredo, ob 19h, od 9. januarja do 6. februarja 2019, v prostorih družinskega centra.

Za uvod v temo večera si bomo vsakič ogledali eno od predavanj Jesperja Juula, sledil pa bo pogovor, ki ga bo vodila Ivana Gradišnik, vodja Familylaba. Predvsem je to priložnost, da pridete na dan s svojimi primeri in življenjskimi situacijami, o katerih bi radi kaj konkretno vprašali in poiskali odgovore na svoje dileme.


 

Na tretjem srečanju, ki bo 23. januarja, si bomo ogledali Jesperjevo predavanje z naslovom “KONFLIKT MED SODELOVANJEM IN INTEGRITETO”.

Predavanje je del serije, kjer se Jesper posveti temeljnim vrednotam in načelom ter nekaterim bistvenim poudarkom iz sveta medosebnih odnosov in družinske dinamike. V sklopu sredinih večerov si bomo ogledali celotno serijo v petih delih.

Tokratni posnetek traja 70 minut, podnapisov ni, po projekciji sledi še delavnica.

 

O vsebini tokratnega predavanja:

To je neizbežen eksistencialni konflikt v življenju vsakega posamenika. V nasprotju s prepričanjem, da je treba otroke z motiviranjem in manipulacijo pripraviti do tega, da se bodo prilagodili, pa so znanstveniki odkrili, da je sodelovanje s starši otrokov notranji vzgib že od rojstva naprej.

Jesper Juul govori o tem, na kakšne načine otrok sodeluje in kako lahko starši z zavestnim in radovednim opazovanjem otrokovega vedenja dobimo povratno informacijo o tem, kaj prinašamo v družino ter koliko je naše vedenje konstruktivno ali destruktivno. Juul nas ozavešča o izjemni ranljivosti otroka, ki je zaradi svoje sle po sodelovanju pripravljen žrtvovati svojo integriteto. Predstavi nam, kako se otrokovo odrekanje sebi kaže navzven in kakšen odziv odraslih potrebuje, da se lahko znova uravnovesi in ohrani integriteto.

Vodi: Ivana Gradišnik
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6 €

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
23.01.2019
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab

Prizorišče

DC Mala ulica
Prečna 7
Ljubljana, 1000
+ Google Map