Loading Dogodki

« All Dogodki

Familylabovi starševski večeri: KONFLIKT MED SODELOVANJEM IN INTEGRITETO

23.01.2019 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Video večer: KONFLIKT MED SODELOVANJEM IN INTEGRITETO

Vabljeni v Družinski center Mala ulica, kjer si bomo pogledali posnetek predavanja JESPERJA JUULA z naslovom KONFLIKT MED SODELOVANJEM IN INTEGRITETO (med pripadnostjo in individualnostjo).  Posnetek traja 70 minut, po projekciji pa sledi moderirana debata z Ivano Gradišnik.

To je neizbežen eksistencialni konflikt v življenju vsakega posamenika. V nasprotju s prepričanjem, da je treba otroke z motiviranjem in manipulacijo pripraviti do tega, da se bodo prilagodili, pa so znanstveniki odkrili, da je sodelovanje s starši otrokov notranji vzgib že od rojstva naprej.

Jesper Juul govori o tem, na kakšne načine otrok sodeluje in kako lahko starši z zavestnim in radovednim opazovanjem otrokovega vedenja dobimo povratno informacijo o tem, kaj prinašamo v družino ter koliko je naše vedenje konstruktivno ali destruktivno. Juul nas ozavešča o izjemni ranljivosti otroka, ki je zaradi svoje sle po sodelovanju pripravljen žrtvovati svojo integriteto. Predstavi nam, kako se otrokovo odrekanje sebi kaže navzven in kakšen odziv odraslih potrebuje, da se lahko znova uravnovesi in ohrani integriteto.

Vodi: Ivana Gradišnik
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6 €

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
23.01.2019
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab

Prizorišče

DC Mala ulica
Prečna 7
Ljubljana, 1000
+ Google Map