Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

DOPOLDANSKI inspirativni seminar: MIDVA – kako se ponovno poveževa?

4 februarja @ 09:00 - 12:00 CET

€45 – €60

DOPOLDANSKI inspirativni seminar: MIDVA – kako se ponovno poveževa?

Srečna družina temelji na srečnem partnerskem odnosu.

V času zaljubljenosti svet in partnerja gledamo skozi rožnata očala. Po določenem času, običajno v obdobju nekje do dveh let, se zaljubljenost začne spreminjati v ljubezen. Partnerja, če je vse po sreči, vzpostavita odnos, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in zaupanju ter nekaterih skupnih vrednotah.

Z odločitvijo za otroka, se partnerja spremenita v starša in partnerski odnos v družino. Partnerski vlogi za nekaj časa, predvsem za čas materine simbioze z otrokom, zamenjata izključno vlogi mame in očeta. Včasih se s tema vlogama tako močno identificiramo, da se med seboj začnemo klicati »mami« in »oči«.

Večina pozornosti je usmerjena na otroka in včasih nas ta vloga tako prevzame, da pozabimo na to, da je partnerstvo potrebno negovati. Odnos, ki se mu ne posvečamo, ne ostaja enak, ampak počasi umira. Roža, ki je ne zalivaš, slej ko prej uvene.

Večinoma imamo kot odrasli težave z ugotavljanjem, kaj bi radi in kaj nam je všeč, kaj pogrešamo in kako se počutimo. Včasih se nam zdi, da prej vemo, kaj potrebuje nekdo drug. Če tega z njim ali njo ne preverimo, oziroma se o tem med seboj ne pogovarjamo, se nam lahko zgodi, da počnemo en kup stvari, ki nam jemljejo energijo in nikomur ne koristijo. V partnerskem odnosu se začnemo počutiti spregledani, nezadovoljni in nepomembni za drugega, kar vpliva na naše počutje in obnašanje. Začnemo izražati nejevoljo in začaran krog je sklenjen. Jesper Juul je nekoč rekel, da »ko se otrok vede najbolj nemogoče, v resnici potrebuje največ ljubezni«. Enako velja tudi za odrasle.

Če vemo, da na odnose v celotni družini vpliva ravno kakovost partnerskega odnosa, je nujno, da si zanj vzamemo čas. Kaj za nekoga pomeni vzeti si čas, koliko in kakšen čas potrebuje najin odnos, kaj jaz potrebujem v tem odnosu in kdo sem kot partner/-ka?

Na seminarju se bomo pogovarjali o naših potrebah, o tem kako jih izraziti, kako se pogovarjati o odnosu in v odnosih in o tem, zakaj so konflikti koristni.

Seminar bo vodila Ksenija Zor, certificirana voditeljica seminarjev pri Familylab Slovenija, svetovalka na brezplačni Familylabovi telefonski liniji, moderatorka starševskih pogovornih večerov, voditeljica skupin za starše. V svoji zasebni praksi v Ljubljani izvaja psihoterapijo (predvsem za odrasle posameznike) in svetovanje za pare.

 

 

Kotizacija:
45 € – predprijave do 20. 01. 2020
60 € – redna cena po 20. 01. 2020
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.

Udeležba omejena na max. 15

Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
4 februarja
Čas:
09:00 - 12:00
Cena:
€45 – €60

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map