Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

NEUKLONLJIVI OTROCI – seminar za starše (Mb)

19.11.2016 @ 16:00 - 19:00 CET

€40 – €50

Je vaše življenje prepolno bojev za premoč, po katerih imate vselej občutek, da sta z otrokom nazadnje oba poraženca?

Če ja, potem vabljeni na srečanje za starše na temo neuklonljivih (trmastih/težavnih/avtonomnih) otrok, kjer se boste lahko opremili z znanjem o orodjih in uspešnejših načinih sodelovanja z otrokom – zato da bosta lahko dneve preživljala, ne da bi se utapljala v brezupnih bitkah in konfliktih.


ook-539Triurni seminar za starše bo v soboto, 19. 11. 2016, od 16h do 19h, v prostorih društva Joga v vsakdanjem življenju (Ruška 104, Studenci, Maribor).

Z vami bo ustanoviteljica in vodja Familylab Slovenija, (neuklonljiva) Ivana Gradišnik.

Prijave možne preko internetne strani izidora.si ali po elektronski pošti izi@izidora.si oz. po telefonu 041-504-848 (Izidora Vesenjak Dinevski).

Kotizacija: 50 € oz. 40 € ob zgodnji prijavi do 5. 11. 2016.

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na največ 15.

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo ja. Pravimo jim »avtonomni otroci«, ker so že vse od rojstva bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razločujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. Za njihovo vedênje je značilno predvsem, da so v veliki meri nedovzetni za vse, s čimer starši navadno obsipavajo dojenčke. Pogosto so alergični na telesne stike, za katere niso sami dali pobude, in se umikajo vsakemu odraslemu vedênju, ki ni povsem avtentično in docela brez pedagoške manipulacije. Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli.

Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imajo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedejo prav ali da ti zavračajo njihovo ljubezen. Obojim pa je v olajšanje, ko se starši naučijo svojo pomoč ponuditi nevsiljivo in se pri tem vzdržati raznih poskusov razlaganja, motivacije in manipulacije, tako da otrok rade volje sprejme njihovo pomoč.

»Ti otroci se raje, kot da bi žrtvovali svojo integriteto, odmaknejo od staršev, ki vztrajajo pri starih vzgojnih vzorcih in načinih. To je boleče za obe strani. Noben otrok se z veseljem n odvrne od staršev. In težko je biti težaven, problematičen in trmast otrok, nad katerim se vedno pritožujejo. Za navidezno držo ‘briga me’ se vedno skriva ranjeno srce.«

Ivana Gradišnik v Postavljanje meja je nujno

 

Podrobnosti

Datum:
19.11.2016
Čas:
16:00 - 19:00
Cena:
€40 – €50

Organizator

Izidora Vesenjak Dinevski
Telefon:
041 504 848
Email:
izi@izidora.si
Spletna stran:
http://www.izidora.si/

Prizorišče

Joga v vsakdanjem življenju
Ruška cesta 104
Maribor, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.joga-maribor.org/O-dru%C5%A1tvu/Lokacija-in-parkiranje.aspx