Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Neuklonljivi otroci

11.08.2016 @ 18:30 - 21:30 CEST

€60

V četrtek, 11. avgusta 2016, od 17.30 do 20.30.

Je vaše življenje prepolno bojev za premoč, po katerih imate vselej občutek, da sta z otrokom nazadnje oba poraženca?

Če ja, potem vabljeni na srečanje za starše na temo neuklonljivih (trmastih/težavnih/avtonomnih) otrok, kjer se boste lahko opremili z znanjem o orodjih in uspešnejših načinih sodelovanja z otrokom – zato da bosta lahko dneve preživljala, ne da bi se utapljala v brezupnih bitkah in konfliktih.

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo ja. Pravimo jim »avtonomni otroci«, ker so že vse od rojstva bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razločujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. Za njihovo vedênje je značilno predvsem, da so v veliki meri nedovzetni za vse, s čimer starši navadno obsipavajo dojenčke. Pogosto so alergični na telesne stike, za katere niso sami dali pobude, in se umikajo vsakemu odraslemu vedênju, ki ni povsem avtentično in docela brez pedagoške manipulacije. Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli.

Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imajo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedejo prav ali da ti zavračajo njihovo ljubezen. Obojim pa je v olajšanje, ko se starši naučijo svojo pomoč ponuditi nevsiljivo in se pri tem vzdržati raznih poskusov razlaganja, motivacije in manipulacije, tako da otrok rade volje sprejme njihovo pomoč.

Srečanje je vodeno tako, da se izmenjavajo predavateljski vložki in dialog z udeleženci. Starši tudi vabljeni, da si pripravite konkretna vprašanja oz. primere iz svojega vsakdana, o katerih bi se želeli pogovoriti. Voditeljica vam bo skozi dialog pomagala priti do pravih odgovorov zase.

Seminar vodi: Ivana Gradišnik

Prijave na: info@familylab.si

Cena: 60 € / za par 90 €
Tisti, ki so se že udeležili kakšnega od seminarjev pod vodstvom Ivane Gradišnik, so deležni 25% popusta.

Podrobnosti

Datum:
11.08.2016
Čas:
18:30 - 21:30
Cena:
€60

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map