Loading Dogodki

« All Dogodki

Inspirativni seminar: O LOČITVI IN KAKO NAPREJ – priložnosti in izzivi raz- in sestavljenih družin

20 decembra @ 17:00 - 20:00 CET

€45 – €60

Inspirativni seminar:
O LOČITVI IN KAKO NAPREJ – priložnosti in izzivi raz/sestavljenih družin

Kako normalno preživeti ločitev in zaživeti novo življenje ter kaj to pomeni za starše in kaj za otroke?

Razveza otrokom pušča rane, ne glede na to, na kakšen način se starša (ali partnerja) ločita in zakaj. Včasih je njihovo žalost težko opaziti, še zlasti ker smo, ne glede na vse, prizadeti tudi odrasli. Včasih si čustvenega odziva niti ne dovolimo, saj smo zaposleni z urejanjem formalnosti, s selitvami, delitvijo premoženja in uradnim določanjem stikov z otroki. Morda niti nimamo energije za soočanje s čustvenimi odzivi otrok.

V vsakem primeru tako odrasli kot otroci doživljamo neke vrste izgubo: partnerja, starša, skupnega doma, vrtčevskega ali šolskega okoliša, prijateljev … Z izgubami pa se ljudje soočamo na zelo različne načine, med katerimi ni pravilnih ali napačnih. Pomembno je le, da si puščamo prostor za občutke, vprašanja, čustva in veliko pogovorov ob in o vseh spremembah, ki smo jim z ločitvijo izpostavljeni.

Na seminarju se bomo pogovarjali o tem, kako ločitev vpliva na različno stare otroke, kako se lahko z njimi pogovarjamo o vsem, kar se dogaja, na kakšne načine lahko odrasli celimo rane, ne da bi ob tem naložili otrokom še več odgovornosti.

Dotaknili se bomo tudi situacij, ko eden od staršev ne želi stikov z otrokom, ko v odnos vstopajo še drugi, npr. novi partnerji in njihovi otroci … ter tega, kako pomembna je skrb zase.

Udeleženci boste lahko po želji predstavili tudi svoje konkretne primere in situacije, glede katerih si želite bolj na posamični primer umerjenih smernic.
Morebitna vprašanja pa nam lahko posredujete tudi vnaprej prek e-pošte.

Seminar bo vodila Ksenija Zor, certificirana voditeljica seminarjev pri Familylab Slovenija, svetovalka na brezplačni familylabovi telefonski liniji, moderatorka starševskih pogovornih večerov, voditeljica skupin za starše. V svoji zasebni praksi v Ljubljani izvaja psihoterapijo (predvsem za odrasle posameznike) in svetovanje za pare.

 

 

Kotizacija:
45 € – predprijave do 30. 11. 2019
60 € – redna cena po 30. 11. 2019
90 € – cena za par
35 € – cena za člane FL vzgojnega kluba

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja.
Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.

Udeležba omejena na max. 15

Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si.

Podrobnosti

Datum:
20 decembra
Čas:
17:00 - 20:00
Cena:
€45 – €60

Organizator

Familylab

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map