Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

OD BOLEČINE DO UNIČEVALNOSTI IN NASILJA PRI OTROCIH – seminar za strokovne delavce in starše

30.05.2017 @ 17:30 - 21:00 CEST

€45-€60

Mnogi bi želeli živeti v svetu brez zlobe, uničevalnosti, nasilja do soljudi. Težko je videti, razumeti, uničevalnost in nasilje v sočloveku, še posebej težko v otroku. Otroke želimo videti kot nedolžna, nepokvarjena bitja, zato pogosto ne vidimo ali nočemo videti, se soočiti z uničevalnim delom človeškega v njih. Kako razumeti, reagirati, ko se otrok na lep pomladni dan na prečudovitem travniku zabava z trganjem kril žuželkam ali na morski obali dela kompot iz meduz? Hrepeni po puški za rojstnodnevno darilo in ga zanimajo le igrice, posejane z trupli? Kaj pa, ko nas iz vrtca pokličejo, da je naš otrok davil vrstnika ali pa da z našo osemletnico že celo šolsko leto ni spregovoril nobeden od sošolcev? V takšnih primerih se odrasli zelo težko znajdemo. Neizmerno si sicer želimo, da bi lahko zanikali uničevalnost v otroku, včasih se jo celo trudimo ignorirati v upanju, da bo minilo samo od sebe. Včasih imamo tudi prav in se to tudi zgodi.

Na seminarju bomo raziskovali, kateri so dejavniki uničevalnosti in nasilja, na katere lahko odrasli, starši in pedagogi, vplivamo. Kateri vplivi okolja, življenja, vzpodbudijo nasilje v otrocih in kolikšna je gotovost, da bo otrok, ki se se včasih vede nasilno, ta vzorec vedenja uporabljal tudi kot odrasel, ter kako razumeti in uporabiti teorije, ki pravijo, da je uničevalnost že sama po sebi komponenta človeškosti. Ali to res pomeni, da sprejmemo uničevalnost in nasilno vedenje otrok in pustimo, da ga otroci izživijo po svoje?

 

Triinpolurni seminar za starše bo vodila Darja Barborič Vesel.

Kotizacija: 60 € oz. 50 € ob zgodnji prijavi do 5. 5. 2017

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja in dodatni 10% popust na predprijavno ceno. 

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije. Udeležba omejena na max. 15.

Prijave na info@familylab.si

 

“Predavateljica kot strokovna delavka in kot človeško bitje vrsto let srečujem otroke in odrasle, ki vedno znova s svojim uničevalnim in nasilnim vedenjem presenetijo in šokirajo. Svoja spoznanja, pridobljena na dolgotrajni poti iskanja razumevanja sveta, predvsem omenjenih otrok, sem se namenila deliti s starši in pedagoškimi delavci. Vsebinsko zahteven seminar, poln tudi praktičnih primerov in neustrašnega iskanja vloge, odgovornosti ter vpliva odraslih, je namenjen tistim, ki smo pripravljeni brez moraliziranja in tabuiziranja uzreti otroke v vseh njihovi svojevrstnosti in večplastnosti ter jih spremljati na njihovi poti razvijanja v najboljše, kar so lahko.”
Darja B. Vesel

Preberi intervjuja z Darjo:
Skrb vzbujajoče je, da se agresija kaže pri vse mlajših (Delo, 21. 3. 2017)
Ničelna toleranca do nasilja? Da, a le za žrtve! (Žurnal24.si, 31. 1. 2017)

 

Podrobnosti

Datum:
30.05.2017
Čas:
17:30 - 21:00
Cena:
€45-€60

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map