Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Seminar za starše in strokovne delavce v Kopru: KAKO REČI NE, DA ME BO OTROK VZEL RESNO

10.11.2018 @ 18:00 - 20:00 CET

KAKO REČI NE, DA ME BO OTROK VZEL RESNO – seminar za starše in strokovne delavce v Kopru

 Postati partner in starš je pretežno zgodba o izrekanju ”ja”. Čemu torej ta seminar o odraslih, ki naj bi govorili ”ne”?

Tu je zato, ker imajo starši od vselej težave s tem, kako otrokom reči ”ne”, medtem ko ga partnerju nekateri sploh niti niso zmožni izreči. Vsaka generacija je razvila svoje strategije za izogibanje temu, kar občutimo kot težavno, in za izogibanje slabi vesti.

Na seminarju bomo poskušali pojasniti, zakaj je znati reči »ne« pomembno za vsako osebno razmerje, naj gre za prijateljstvo ali pa ljubezenski odnos. Jasno bomo tudi povedali, da ni nobene kvote, ki naj bi jo kot starši izpolnili. Nihče vam ne more povedati, ali v razmerju potrebujete 3 ali 30 »nejev« na dan. Odpor do izrekanja »ne« (ali nepripravljenost) ni samo čustveno utemeljena, ampak temelji tudi na naših zamislih, filozofiji, pogledu na svet in včasih na naših nevrozah. Vsak od vas se bo moral zazreti vase in se pogovarjati s partnerji in prijatelji, da bi odkril korenine svojega nelagodja nad »ne«.

V zdravih, ljubečih razmerjih mora biti dovoljeno reči drugemu NE, kadar vaša bit terja, da izrečete JA sebi – svojim čustvom, mejam in potrebam. Na seminarju predstavimo pot do »ljubečega NE«.

Kje: Gibalnica, Sermin 71g, Koper
Kdaj: 10. november 2018 od 18:00 do 20:00
Vodi: Ivana Gradišnik, ustanoviteljica in vodja Familylab Slovenija

Kotizacija:
Predprijavna cena: 17 € do 25.oktobra
Redna cena: 25 € po 25. oktobru
Cena za par: 40 €

Prijave in dodatne informacije na info@familylab.si. Število udeležencev je omejeno!

Podrobnosti

Datum:
10.11.2018
Čas:
18:00 - 20:00
Cena:

Organizatorji

Gibalnica
Familylab Slovenija

Prizorišče

Gibalnica
Sremin 71g
Koper, 6000 Slovenija
+ Google Map