Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Seminar za starše in strokovne delavce v Kopru: OTROCI Z MOČNO VOLJO

26.06.2019 @ 18:30 - 20:30 CEST

€10

OTROCI Z MOČNO VOLJO – seminar za starše in strokovne delavce v Kopru

Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo ja. Pravimo jim otroci z močno voljo ali »avtonomni otroci«, ker so že vse od rojstva bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Razločujejo se od večine otrok, ki se z veseljem stopijo s svojimi starši in se rade volje odpovejo svojim mejam za to, da uživajo toplino in skrb. Za njihovo vedênje je značilno predvsem, da so v veliki meri nedovzetni za vse, s čimer starši navadno obsipavajo dojenčke. Pogosto so alergični na telesne stike, za katere niso sami dali pobude, in se umikajo vsakemu odraslemu vedênju, ki ni povsem avtentično in docela brez pedagoške manipulacije.

Nekateri otroci se tako obnašajo predvsem doma, drugi pa tudi v vrtcu in šoli. Za starše so ti otroci huda preizkušnja, saj imajo neprenehoma občutek, da se do otrok ne vedejo prav ali da ti zavračajo njihovo ljubezen. Obojim pa je v olajšanje, ko se starši naučijo svojo pomoč ponuditi nevsiljivo in se pri tem vzdržati raznih poskusov razlaganja, motivacije in manipulacije, tako da otrok rade volje sprejme njihovo pomoč. Ivana Gradišnik, vodja slovenskega Familylaba pravi: »Ti otroci se raje, kot da bi žrtvovali svojo integriteto, odmaknejo od staršev, ki vztrajajo pri starih vzgojnih vzorcih in načinih. To je boleče za obe strani. Noben otrok se z veseljem ne odvrne od staršev. In težko je biti težaven, problematičen in trmast otrok, nad katerim se vedno pritožujejo. Za navidezno držo ‘briga me’ se vedno skriva ranjeno srce.«

Kako se torej postaviti kot vodja in vzpostaviti dober odnos z otrokom, pri katerem običajni ”vzgojni ukrepi” ne delujejo? – o tem bomo govorili na srečanju za starše v Gibalnici (Sermin 71g), v sredo, od 18.30 – 20.30.

Vstopnina 10 €, plačilo na licu mesta.

Ker pa so mesta omejena, lepo prosimo za prijave tule:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeH3nP–ie3ukNMrUc_XCq4aT1DEveNbNtktwbcDuOasgvY-A/viewform

Vodi: Ivana Gradišnik

* * * * * * * * * * * * * * *
“Počutim se, kot da je moj otrok močnejši od mene! Včasih je moj otrok zame preveč. Občutek imam, da me bo čisto nadvladal, če le za trenutek popustim. Bori se za vsako stvar. Ko se mu zoperstavim, postane njegov upor še močnejši. Ko poskušam rešiti problem tako, kot ga rešujem z drugimi otroki, problem še naraste. Vedno želi imeti nadzor nad lastnim telesom in življenjem. Ko nekaj hoče, hoče to takoj! Velikokrat rine z glavo skozi zid. Ko se nekaj odloči, ga ne morem premakniti z nobeno manipulacijo ali grožnjo. Stvari naredi le, če verjame, da so bile njegova ideja …” (odlomek iz knjige “Otroci z močno voljo”)

Na srečanju bo Familylabovo nedavno izdano uspešnico “Otroci z močno voljo – kako v miru živeti z njimi in s sabo” mogoče dobiti po akcijski ceni 15€.

Več o knjigi: https://familylab.si/smilla-lynggaard-otroci-z-mocno-voljo/

Vabljeni!

Kje: Gibalnica, Sermin 71g, Koper
Kdaj: 26. junij 2019 od 18:30 do 20:30
Vodi: Ivana Gradišnik, ustanoviteljica in vodja Familylab Slovenija


O predavateljici:
Ivana Gradišnik, univ. dipl. nov., ustanoviteljica in direktorica Inštituta za sodobno družino Manami; zasnova, organizacija in vodenje projekta Familylab Slovenija (2007 – …), strokovno vodenje in zastopanje Inštituta za sodobno družino Manami (2008 – …), zasnova in vodenje projektov, vodenje starševskih skupin, mladinskih delavnic, priprava in vodenje seminarjev in delavnic za zaposlene v podjetjih, izvedba in asistiranje v izobraževalnih programih za pedagoške kolektive; individualno svetovalno delo (preventiva & kurativa).

Dodatne informacije na info@familylab.si. Število udeležencev je omejeno!

Podrobnosti

Datum:
26.06.2019
Čas:
18:30 - 20:30
Cena:
€10

Organizatorji

Familylab
Gibalnica

Prizorišče

Gibalnica
Sremin 71g
Koper, 6000 Slovenija
+ Google Map