Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

SKUPINA ZA RAZVOJ EMPATIJE – delavnica (6 srečanj)

14.02.2019 @ 18:00 - 20:30 CET

180€

 

Termini srečanj: 14. 2., 21. 2., 7. 3., 14. 3., 21. 3. in 28. 3. 2019 (vse četrtki)

Od 18.00 do 20.30 na Teslovi ulici 5 v Ljubljani.

 

“Biti srečen je v naši naravi. Želeti si sreče zato ni prav nič narobe. Narobe je le iskati jo zunaj namesto znotraj.” – Ramana Maharshi

 

Tempo sodobnega človeka nas pogosto sili, da vso svojo energijo usmerjamo v “zunaj” in le malo v “znotraj”. Vse prepogosto je naša pot skozi življenje videti kot vožnja, pri kateri sicer pridemo na cilj, ne vemo pa niti po kateri poti niti se ne spominjamo, kaj smo na poti videli in doživeli.

Po drugi strani naše misli in čustva (tako tista, ki se jih zavedamo, kot tudi tista, ki jih komajda zaznamo) ves čas krojijo naša življenja. Večinoma si z njihovo pomočjo ustvarjamo strahove in preigravamo možne dramatične zaplete glede naše prihodnosti ali pa premlevamo in ponovno oživljamo drame iz preteklosti.

Nasprotno od tega je praksa empatične navzočnosti kot vožnja skozi osupljivo pokrajino lastnih čustev, misli in občutkov, pri kateri smo nadvse pozorni na to, kar nam prihaja naproti, hkrati pa imamo vključen “tempomat”, ki nam onemogoča, da bi pritiskali na plin in oddrveli v prihodnost ali stopali po zavori in se vračali v preteklost. Na ta način se lahko zazremo v svoj “znotraj” ne da bi nas potegnilo v drame lastnih misli in čustev.

To ob redni praksi prinaša številne pozitivne učinke. Po izsledkih različnih raziskav in študij vpliva na zmanjševanje stresa in tesnobnosti in strahov, na boljše odzivanje v čustveno stresnih situacijah, na samopodobo, imunski sistem in na ohranjanje kognitivnih funkcij, uporablja pa se tudi pri zdravljenju depresije.

Na 6-tedenski delavnici razvoja empatije se bomo s pomočjo različnih tehnik, vaj, pogovora in refleksije učili prav zgoraj opisanega načina popotovanja skozi življenjske izkušnje in preizkušnje – učili se bomo nepresojajočega zavedanja lastnega doživljanja v tem trenutku. Raziskovali bomo svoje zavedanje telesa, čustev in misli, se urili v sočutju do samih sebe in poiskali poti, kako prakso empatične navzočnosti preprosto in učinkovito vključiti v naš vsakdanjik.


family-meditatingSrečevali se bomo enkrat tedensko, ob četrtkih, od 18.00 do 20.30,
v Ljubljani (Teslova ulica 5).

Termini srečanj: 14. 2., 21. 2., 7. 3., 14. 3., 21. 3. in 28. 3. 2019 (vse četrtki)

Cena: 180 € (za vseh 6 srečanj; možnost plačila v 2 obrokih, prvi mora biti poravnan do prvega srečanja, zadnji do tretjega srečanja)

Popusti:
– cena za par: 300 €
za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja 10% popust

Prijave na ksenija@besedemisli.si

Za dodatne informacije pišite na ksenija@besedemisli.si

Delavnico vodi Ksenija Zor.Ksenija Zor,
univ. dipl. komunikologinja in specializantka psihoterapije – smer Transakcijska analiza, zasebno pa partnerka in mama dveh otrok.
S čuječnostjo sem se pred nekaj leti srečala na delavnicah in kasneje na usposabljanju pri Marie Kronquist z Danske, udeležila sem se 8-tedenskega Uvodnega programa pri Društvu za razvijanje čuječnosti ter 5-tedenskega tečaja De-Mystifying Mindfulness (Universiteit Leiden). Pri Familylab Slovenija sem certificirana voditeljica seminarjev, svetovalka na Familylabovi brezplačni telefonski liniji, moderatorka starševskih pogovornih večerov, voditeljica skupin za starše ter skupin za čuječnost, ki jih izvajam tako za starše, kot tudi za pedagoške delavce.

Podrobnosti

Datum:
14.02.2019
Čas:
18:00 - 20:30
Cena:
180€
Dogodek Tags:
, , , , ,

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Teslova ulica 5, 1000 Ljubljana
Ljubljana, Slovenija + Google Map