Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

KAKO POSTAVITI MEJE STARIM STARŠEM BREZ VOJNE NAPOVEDI oz. UŽALJENOSTI? – seminar za starše (Lj)

14.09.2017 @ 17:30 - 20:30 CET

€45-€60

Ko se generacija osamosvoji, je odnos starši-otroci treba postaviti na nove osnove. To je še posebej pomembno in kritično, ko se rodijo otroci/vnuki. Marsikaj pometenega pod preprogo pride na dan, marsikaj znanega dobi svojo novo podobo – ki lahko preseneti take starše kot stare starše.

Triurni seminar za starše bosta vodili Danica Vidmar in Ivana Gradišnik.

Kotizacija: 60 € oz. 50 € ob zgodnji prijavi do 14. 8. 2017; 75 € za prijave parov mati-hči/tašča

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja in dodatni 10% popust na predprijavno ceno. 

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.

Prijave na info@familylab.si

“Če se starši in stari starši nenehno prerekajo, kako bi bilo treba vzgajati vnuke, jo najslabše odnesejo prav oni – vnuki. Otroci se počutijo slabo v katerem koli ognju, ki nastane med ljudmi, ki jih imajo radi. Najhujši je ogenj med starši, a tudi ogenj med starši in starimi starši (še posebno, če živijo v isti skupnosti) ni dosti manj neprijeten in otroku škodljiv. Sicer je za otroka težje, če stari starši kritizirajo starše kot obratno, saj so s starši bolj čustveno povezani ter jim za zdrav razvoj želijo in morajo zaupati. Toda tudi kritiziranje starih staršev otroku nekaj odvzame – posebnost odnosa, ki ga lahko ustvarita le babica in dedek. Najhujša posledica tega navzkrižnega ognja (ne glede na to, s katere strani prihaja ogenj) pa je otrokov občutek krivde za konflikte med odraslimi,” pravi Danica Vidmar v članku Pot do vnukov vodi prek staršev

 

Podrobnosti

Datum:
14.09.2017
Čas:
17:30 - 20:30
Cena:
€45-€60
Dogodek Tags:
, , ,

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map