Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

OTROCI POTREBUJEJO VODSTVO. TODA KAKŠNO? – seminar za starše (Lj)

25.04.2017 @ 18:00 - 21:00 CET

€45-€60

Seminar o tem, kako razvijamo osebno avtoriteto

  • Se zavedate otrokove potrebe po vašem vodstvu?
  • Ste negotovi glede svojega sloga vodenja?
  • Se bojite, da ne bi otroka zatirali ali poškodovali?

Kamorkoli greste ali karkoli berete, vedno vsi soglašajo, da otroci potrebujejo takšno ali drugačno starševsko vodstvo. Veliko vprašanje pa je: kakšnega vodstva bi se radi naučili in ga uveljavljali v svoji družini? Pri nas imamo dolgo zgodovino avtoritarnega vodstva, pa tudi precej ne preveč dobrih izkušenj s tako imenovano »permisivno« vzgojo.

Ko se človek začne izvijati iz primeža dolgoživega izročila in se ozirati za novimi načini in potmi, ne gre drugače, kot da ob tem tudi greši – dela napake. In s tem ni nič narobe. Seveda je res, da opažamo tudi starše, ki s svojim eksperimentiranjem škodijo ne le otrokom, ampak tudi sebi, ampak če je tako, potem to pomeni samo, da niso odkrili nič boljšega od tega, kar smo že imeli. Na seminarju vam bomo predstavil nekatere temeljne vrednote, ki vam bodo, upamo, v navdih in podporo, ko boste še naprej raziskovali, kakšne vrste vodstvo bi radi uveljavljali v svoji družini.

Otroci potrebujejo starševsko vodstvo zato, ker pridejo na svet brez izkušenj. Zato potrebujejo starše, ki vejo, kako je treba skrbeti zanje, in ki znajo poskrbeti za takšno psihično in čustveno okolje, ki zadovoljuje temeljne otrokove potrebe v teku odraščanja. Temeljno vprašanje, na katerega bomo poskušali odgovoriti na tem seminarju, je torej: kako lahko uveljavljamo svojo avtoriteto, svoje izkušnje in vodenje, ne da bi ob tem prizadevali osebno integriteto vsakega od otrok?

 

Triurni seminar za starše bo vodila Janja Urbančič.

Kotizacija: 60 € oz. 50 € ob zgodnji prijavi do 5. 4. 2017; 90 € ob zgodnji prijavi za starševski par

Za člane Familylabovega vzgojnega kluba velja nižja cena vse do dneva seminarja in dodatni 10% popust na predprijavno ceno. 

Prijava veljavna ob vplačilu kotizacije.

Prijave na info@familylab.si

Podrobnosti

Datum:
25.04.2017
Čas:
18:00 - 21:00
Cena:
€45-€60
Dogodek Tags:
, , ,

Organizator

Familylab Slovenija
Telefon:
040 49 00 49

Prizorišče

Familylabova učilnica
Zaloška 54
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map