Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Video večer: SAMOZAVEST IN SAMOSPOŠTOVANJE (J. Juul, Ivana G.)

30.01.2019 @ 19:00 - 21:00 CET

€6

Video večer: SAMOZAVEST IN SAMOSPOŠTOVANJE

Familylab Slovenija in Družinski center Mala ulica uvajamo novo serijo sredinih večerov, ki so kombinacija video večera, podporne skupine in starševskega coachinga. Potekali bodo vsako sredo, ob 19h, od 9. januarja do 6. februarja 2019, v prostorih družinskega centra.

Za uvod v temo večera si bomo vsakič ogledali eno od predavanj Jesperja Juula, sledil pa bo pogovor, ki ga bo vodila Ivana Gradišnik, vodja Familylaba. Predvsem je to priložnost, da pridete na dan s svojimi primeri in življenjskimi situacijami, o katerih bi radi kaj konkretno vprašali in poiskali odgovore na svoje dileme.


 

Na četrtem srečanju, ki bo 30. januarja, si bomo ogledali Jesperjevo predavanje z naslovom “SAMOZAVEST IN SAMOSPOŠTOVANJE”.

Predavanje je del serije, kjer se Jesper posveti temeljnim vrednotam in načelom ter nekaterim bistvenim poudarkom iz sveta medosebnih odnosov in družinske dinamike. V sklopu sredinih večerov si bomo ogledali celotno serijo v petih delih.

Tokratni posnetek traja 75 minut, podnapisov ni, po projekciji sledi še delavnica.

 

O vsebini tokratnega predavanja:

Jesper Juul predstavi predstavi samospoštovanje kot nov pojem, ki se nanaša na to, kar vemo o sebi in kakšen odnos imamo do tega, kar vemo. Je naš notranji temelj in nas ohranja v življenjskih preizkušnjah. Loči se od samozavesti, ki je vezana na določene zunanje dosežke in uspehe.

Juul v predavanju razloži in poudari eksistencialni pomen zdravega samospoštovanja tako za otroke kot odrasle. Pokaže, kako ga starši krepimo pri otroku s svojim vedenjem in načinom komunikacije – avtentičnostjo, empatijo, prizadevanjem za to, da otroka vidimo in mu sporočamo, da je za nas vreden takšen, kot je.


Vodi: Ivana Gradišnik
Kje? V prostorih DC Mala ulica, Prečna ulica 7, 1000 Ljubljana
Vstopnina: 6 €

Prijave: http://tinyurl.com/familylab

Celoten program Familylabovih starševskih večerov najdete tule.

Podrobnosti

Datum:
30.01.2019
Čas:
19:00 - 21:00
Cena:
€6

Organizator

Familylab

Prizorišče

DC Mala ulica
Prečna 7
Ljubljana, 1000
+ Google Map