U
M

Deklice brez gnezda

V iskanju poti do odraslih otrok

23,00 z DDV

Knjiga, ki bo vaša opora za pot, na kateri boste z empatijo do sebe in staršev pogledali pod družinsko preprogo in zavestno preoblikovali boleče družinske vzorce. Le tako se bolečine iz družinskih skrinj ne bodo prenašale naprej. Za avtorico je bilo prelomno osebno srečanje z danskim družinskim terapevtom Jesperjem Juulom, s katerim se je seznanila, ko je bila že babica. Dr. Manca Košir spremno besedo zaključi z vzpodbudnim: Je mogoče!

10 na zalogi

Za člane Familylabovega kluba je poštnina brezplačna.

''Napiši svojo knjigo," mi je rekel Jesper Juul. In tako je pred vami moja zgodba. Zgodba deklice, ženske in mame, ki si je nadvse želela najti ljubezen, ki ne boli. Toda spoznala sem, da ljubezen ne boli. Bolijo neizpolnjena pričakovanja. Bolijo rane. Boli ego. Potovanje do ljubezni je potovanje v zavedno, bolečina na tej poti pa je naša učiteljica. Svojo življenjsko zgodbo in spoznanja sem zapisala, ker si želim, da bi o odnosu med starši in odraslimi otroki spregovorili glasneje in bolj iskreno. Namenjena je tako moji (starejši) generaciji kot odraslim otrokom. Želim si, da bi v njej našli oporo za pot, na kateri boste z empatijo do sebe in staršev pogledali pod družinsko preprogo in zavestno preoblikovali boleče družinske vzorce. Le tako se bolečine iz družinskih skrinj ne bodo prenašale naprej.

Knjigo sem napisala z željo, da vzbudi (samo)refleksijo bralca. Moja zgodba je zanj pomembna le toliko, kolikor bo ob njej morda lažje našel razumevanje svojih notranjih vzgibov, morda bo ob mojih dolgoletnih stranpoteh prej našel ključ do izboljšanja najbolj pomembnega odnosa v življenju - odnosa do sebe. 'Kakšen odnos imamo do drugih, tudi do svojih otrok, pa je posledica odnosa, ki ga imamo do samega sebe. To je ključ, ki odklepa skrinje preteklosti, da lahko uzremo rane in jih zacelimo, da razumemo, kakšne skrinje so dedovali naši starši in kakšne predajamo svojim zanamcem. Odpuščanje, sprava, hvaležnost', zapiše dr. Manca Košir v svoji spremni besedi.


"Knjiga poleg osebne življenjske izkušnje ponuja spoznanja in orodja za bolj zdrave in osrečujoče odnose v družini in družbi. Dragoceno!"

-Saša Pavček


Spodbudno in navdihujoče delo za vse, ki se spotikajo na luknjasti poti življenja. Kaže smer in vabi v smel korak z upanjem, da je mogoče. JE MOGOČE! (iz uvodne besede)

-Dr. Manca Košir


Danica Vidmar, 1956, univ.dipl.ekon, jungovska coachinja. Njeno življenje zaznamujejo zahtevne osebne preizkušnje in uspešna poslovna kariera. Knjiga je nastala, ko se je upokojila, deset let po prelomnem osebnem srečanju z danskim družinskim terapevtom Jesperjem Juulom (1948 – 2019). Jesper Juul je kot avtor številnih knjig znan po vsem svetu, njegov Family Lab pa deluje tudi v Sloveniji. Po srečanju z njim je Danica počasi spoznavala, kako neopremljena je bila dotlej za polnovredno življenje, za zdrave odnose, za materinstvo. Začela se je njena pot do tedaj že odraslih hčera. Ni bilo preprosto in tudi po desetletju hoje (še) ni našla vseh poti. Kot pravi sama: »Iskanje ne pomeni, da pot vedno tudi najdeš. In čeprav je ne najdeš ali te preseneča s svojimi ovinki, se je vredno podati v iskanje. Med hojo sem se osvobodila občutka neustreznosti, znam slišati svoj notranji glas, vidim svojo notranjo moč, našla sem mir, učim se radosti, učim se biti, samo biti, učim se biti hvaležna, za vse.«

Dodatne informacije

Založba

Samozaložba

Število strani

148

Vezava

Mehka

Format

21 x 14

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Deklice brez gnezda”
Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!