U
M

Empatija

Pot do sebe in do drugega

19,99 z DDV

Knjiga je jedrnat teoretični in praktični vodnik, ki vam pomaga izboljšati stik s sabo in drugimi ljudmi. Odgovarja na vprašanje: „Kaj je najpomembnejša in najbolj dragocena stvar, ki jo lahko storimo za današnje otroke”.

Ni na zalogi

Za člane Familylabovega kluba je poštnina brezplačna.

Vsebino knjige sestavlja celovita in razumljiva teorija ter 12 vaj, ki so bile preizkušene v mnogih učilnicah, s strani učiteljev in študentov pedagogike.  Poleg Jesperja Juula so vsebino knjige prispevali tudi Helle Jensen, Peter Høeg, Jes Bertelsen, Michael Stubberup, Steen Hildebrand.

 

Beseda avtorjev:
Šesterica avtorjev te knjige smo se prvič sešli v letu 2007. Profesionalno sicer delujemo na različnih področjih, vendar nam je vsem skupno predano raziskovanje okoliščin, v katerih odraščajo današnji otroci. Njihov svet zaznamujejo hitre zunanje spremembe, pa tudi dramatično upadanje pomena tradicionalnih vrednot. Vidimo, da smo sredi procesa, ki je in ki še bo povzročil mnoge preobrate in spremembe. Zato smo se odločili, da skupaj poiščemo odgovore na vprašanja, ki se nas posebno globoko dotikajo: Kaj lahko mi odrasli storimo za otroke? Kaj je pri tem najpomembnejše in najbolj dragoceno? V tej knjigi podajamo teoretična in praktična spoznanja ter sklepe, do katerih smo prišli po več letih medpodročnega strokovnega sodelovanja. V glavnem gre za to, da je po naših ugotovitvah danes najbolj pomembno otrokom pomagati, da najdejo notranjo gotovost oz. varnost, svoj notranji mir. Empatija in tudi sočutje sta oblika ozaveščenega stika s samim sabo, svojimi občutki, mislimi in čustvi. Kažeta se v naših odnosih do drugih ljudi. Vsakdo ima prirojeno sposobnost za empatijo in za ozaveščeni stik s samim sabo, za svoj notranji mir. To zmožnost lahko otroci in odrasli razvijajo ter jo poglabljajo vse svoje življenje.

 

> Preberi UVODNO POGLAVJE

> Nekaj odlomkov iz knjige 

Dodatne informacije

Založba

Didakta, 2017

Prevedla

Lidija Liberšar

Število strani

127

Vezava

broširana

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Empatija”
Naročite se na naše e-novice

Naročite se na naše e-novice
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice!