U
M

Odzivi udeležencev Familylabovega usposabljanja

 

Family Lab training was for me an opportunity for personal growth. Being aware of my blind spots was not always comfortable but it was necessary. The importance of establishing a relationship without sacrificing anyone’s integrity is the basis for a better world and I’m willing to give it a go.

Melita Lemut Bajec (november, 2021)


After the first FLSLT module – I was honestly surprised how quickly my personal relationships have improved. Instead of quick jumping to a solution or deal with everything rightaway, I showed only my genuine interest in what my kids and my wife were sharing with me. Only now, I see how important for me is to really listen and show interest. Thank you, Familylab HR/SI! You helped me to flourish my relationship with my wife and kids.

Juraj Hudec (november 2021)


Celotna izkušnja je bila neprecenljiva in nepozabna, material in podajanje snovi dobro pripravljeno in zelo jasno, razumljivo in odlično odvodeno. Kljub temu, da je bilo intenzivno in je seveda zahtevalo veliko zbranosti, sem na koncu vsakega dneva komaj čakala nadaljevanje. Všeč mi je bilo počasno in temeljito predelovanje temeljnih vrednot in to, da smo vsak pojem in celo vsako besedo gnetli, dokler ni bila vsaki popolnoma jasna z vseh koncev. Všeč mi je bil Dušankin iskren odnos, prisrčnost, duhovitost in pozornost, ki jo je vsaki namenila. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega in res upam da bom, na kakršenkoli način, ostala vsaj malo povezana z vsemi!

Nejka Curk (november 2018)


Kljub že pred časom brani in prebrani Juulovi literaturi mislim, da knjiga ne more nadomestiti žive besede. Kar je bil zame največji dobitek je strnjeno, ponotranjeno znanje, sposobnost boljšega uvida v situacije, s katerimi se srečujem, jasnejša slika takrat, ko stvari ne štimajo… Mislim, da nobena knjiga ne more preseči učenja v živo, možnosti preverjanja lastnega razmišljanja s pomočjo predavateljice, ki se je znala odzvati na čisto vsak vprašanje in situacijo.
Kar sama opažam je, da mi ta bolj »jasna slika« omogoča, da grem lažje in lažja po svetu, dogodki me manj obremenijo, kot bi me sicer.
Dragoceno mi je bilo tudi spremljanje Dušanke v njenem vodenju komunikacije in pozornosti do posameznika, še posebej ko je bila situacija bolj napeta, težka…
Odlično je, da smo bili skupaj vse štiri dni, da se je vzpostavila dinamika in tako tudi večje zaupanje, ki je vplivalo po moje tudi na dinamiko med predavanji
Dobila sem potrdilo, da sem že prej ne nujno ozaveščeno bila pri svojem delu na pravi poti, pa tudi poglobljeno osnovo, da lažje razmišlja, ko ne gre ter lažje zagovarjam sebe, dijaka, način dela pred ostalimi… Najtežje pri delu mi je kljub vsemu delo z učitelji, osveščanje njih, ker so nekateri precej trdno prepričani v lasten prav, v lastne navade in razvade in sem velikokrat v sendviču med njimi in dijaki…ampak potrpljenje, razumevanje, reflektiranje tudi pri njih obrodi sicer zelo poooočasi
Edino, kar mi je manjkalo je čas za gibanje…ko sem na miru, ratam nemirna (ma to bi lahko sama poštimala in šla).

Tina Vrčon (november 2018)


Celotno izobraževanje je pomembna odskočna deska pri osebnostni rasti. Veliko sem se naučila o sebi v tistih dneh. Vzdušje v skupini je bilo super, kako veliko smo delili drug drugemu! Lokacija, nastanitev – odlična, predavateljica – odlična, organizatorka – odlična! Priporočam vsakomur, pa naj ima/dela z otroki ali ne!

Mojca Klavžar (november 2018)


Usposabljanje mi je bilo v izjemno zadovoljstvo in je strokovno in organizacijsko vrhunsko izpeljano. Povezano, smiselno, pravo razmerje “predavanj”, sodelovanja, vaj, možnosti za vprašanja. Skratka, top.

Saša Bem (november 2018)


Pred skorajda 10 leti sem se udeležila temeljnega Familylabovega usposabljanja – takrat sploh prvega. Nikoli zatem nisem delala kot vodja seminarjev, nasploh sem bila pri Familylabu vedno le “simpatizerka”, a upam si trditi, da je prav ta skrajno intenzivni osemdnevni seminar v temelju vplival na moj odnos do sveta. Družinsko sobivanje, partnerski odnos, odnosi med sodelavci, prijatelji, odnosi v razredu oz. predavalnici – veliko se ti odpre, raztre, svet dobi povsem druge odtenke. Zato se ga spominjam res s hvaležnostjo. Zdaj bo Familylab – po dveletnem odmoru – spet izvedel tole temeljno usposabljanje – iskreno ga priporočam, tako za strokovne kot zasebne namene.

Irena Samide (marec 2008)


Verjamem, da če želiš delati z ljudmi in jim pomagati pri njihovih družinskih ali poklicnih odnosih, se moraš ves čas preizpraševati in učiti tudi o svojih odnosih z drugimi, predvsem z bližnjimi. In to sem dobila na Familylabovem usposabljanju. Domov sem odšla bolj v stiku s seboj, tudi s svojimi čustvenimi ranami. Bolj odprta, a ne bolj ranljiva. Z boljšim razumevanjem sebe, svojih bližnjih in dinamike naših odnosov. S poglobljenim razumevanjem dinamike znotraj družin in vzgojnih institucij, ter boljšim razumevanjem Juulovih osnovnih vrednot in načina razmišljanja. Skozi pregled konceptov, učenje načina razmišljanja in delom na lastnih primerih vseh udeležencev, sem dobila še dodaten vpogled vase in orodje za delo naprej. Drugim lahko daš namreč samo toliko, kot imaš sam. Poleg znanj s katerimi sem lahko v zelo kratkem času vodila že dva starševska večera, sem prihranila še za nekaj obiskov psiho ali kakršnekoli že terapije. Pa še družina mi je hvaležna.

Urša Plešnar (november 2016)


Na temeljno Familylab usposabljanje sem se prijavila, ker sem hotela dobro utrditi poznavanje konceptov, ki jih FL in Juul v svojih knjigah predstavljata ter ker sem hotela preveriti, ali bi želela v prihodnosti tudi sama aktivno sodelovati kot vodja FL seminarjev, saj sem trenutno brez službe in v iskanju svojega “poslanstva”. Pred tem sem že pred leti prebrala kar nekaj Juulovih knjig in se udeležila nekaterih FL seminarjev ter skušala svoje znanje tudi čimbolj spraviti v prakso pri svojih treh hčerkah.

Seminar je več kot upravičil moja pričakovanja, saj smo dobro “premleli” in utrdili teorijo na prvem delu, na drugem pa preverjali vse to na primerih, kjer sem se pogosto sprva čutila brez idej, potem pa uspela potegniti ven zakladnico znanja, ki sem ga na tem področju do sedaj pridobila. Spoznala sem tudi veliko izrednih žensk, vsako s svojo zgodbo in po svoje zanimivo in unikatno, od katerih sem prejela veliko izkušenj, znanja ter praktičnih idej in nasvetov, topline, sprejemanja…

Glavna stvar, ki sem jo odnesla, je bila moja velika potreba po tem, da poskrbim zase, da se naučim postaviti svoje meje. Kljub temu, da sem poznala FL že prej, nekako nisem pričakovala, da bo vsa pridobljena teorija in praksa na koncu tako jasno in očitno pripeljala do mene, do dela na sebi, s katerim se tako že ves čas ukvarjam, a mi je to usposabljanje dalo nekaj zelo jasnih smernic, kako naprej, kako pomembno je “pomesti pred lastnim pragom”, po drugi strani pa tudi iti ven, med ljudi, deliti, kar znaš in veš ter se ob tem vedno znova spet učiti. Prav tako sem se veliko naučila in dobila nekaj pomembnih vpogledov za odnose z možem, otroki, mojimi starši in še kom.
Z vodenjem seminarjev do sedaj še nisem imela veliko izkušenj in trenutno se ne čutim še čisto pripravljena, a me to veseli in vem, da še pride čas, ko se bom v tem preizkusila.

Zelo mi je bilo všeč vodenje usposabljanja in skupine s strani Dušanke – toplo, prijazno, a odločno, jasno. Se mi zdi pomemben zgled za podobno delo z ljudmi. Zelo dragocena je bila tudi izkušnja pogovora z Juulom preko Skypa, kjer smo ga res lahko začutili, njegovo modrost, preudarnost in občutek za odnose. Hvala za to neverjetno in dragoceno izkušnjo!!!

Erika Plevel (november, 2016)


Trening Familylaba u Sloveniji 2016. godine ispunio je sva moja očekivanja i više. Dobra organiziranost i prijateljski ugođaj su dodatno doprinijeli kvaliteti provedenog vremena na treningu. Sve pohvale predavaču koji je bio neiscrpan izvor informacija i u svakom trenutku otvoren za pitanja, komentare i razmjene razmišljanja. Najbolji pokazatelj koliko sam znanja dobila treningom je i u samom čitanju Juulovog rada koji mi je tijekom trajanja treninga bio rapidno razumljiviji, bliži i primjenjiviji. Ugodna prijateljska atmosfera i dostupnost i organizatora i predavača treninga pozitivno je utjecala na cijelu grupu, a i mene kao pojedinca da se osjetimo kao dio nečega vrijednog te samim time Juulovo učenje postaje način svakodnevnog življenja i percipiranja okoline, a ne samo još jedan od teorijskih pristupa. Na kraju mogu samo još jednom reći VELIKO HVALA na nezaboravnom iskustvu, novim prijateljistvima i neprocijenjivoj promjeni percepcije međuljudskih odnosa, poglavito u odnosima roditelja i djece.

Tina Brzić (Split, november 2016)


Za temeljno usposabljanje pri Familylabu sem se odločila na podlagi dobrih izkušenj, ki jih je v moje življenje in odnose pripeljalo pisanje Jeseperja Juula ter delovanje Familylaba v našem prostoru. Kljub pogostima razdvojenosti in kaotičnosti, v katerih sem se znašla v procesu obračanja k temeljnim vrednotam v družinskih odnosih, so spremembe v mojo družino prinesle boljše počutje in boljše življenje vseh članov. Vendar pa sem kljub temu čutila potrebo po globlji izkušnji seznanjanja z učenjem Jesperja Juula… upala sem, da bom vrednote in znanje tako bolje ponotranjila.

Na usposabljanju sem pridobila prav slednje. Na intenzivnih predavanjih in v pogovorih se je razumevanje vsebin vtisnilo vame globlje, kot leta prebiranja knjig in obiskovanja posameznih predavanj.

V dialogu v skupini sem bolje spoznala, kaj sama zares verjamem in živim, kje mi gre dobro, kje pa so tista področja, na katerih si želim še rasti. Spoznala in izkusila sem, da so temelje vrednote in koncepti, ki jih predstavlja Jesper Juul, zares tako alternativa kot tudi univerzalna podlaga pogledom na odnose in vzgojo otrok, kot sem jih poznala doslej. Naučila sem se iskati in razumeti širšo sliko, ozadje, simptomatičnega vedenja, ob katerem navadno doživljam predvsem nemoč in frustracijo. Zdaj vem, da je tisto, kar navadno doživljam kot problem v odnosu, lahko izziv in kažipot k rasti vseh udeleženih. Spoznala sem, da je zame spreminjanje nekonstruktivnih vzorcev vedenja v odnosih v bolj konstruktivne težko, počasno ter polno poskusov in napak. Hkrati pa je čudovito in nagrajujoče. Še posebno, če me spremlja skupina ljudi, ki mi nudi ogledalo, spremstvo in podporo.

Zavedla sem se tudi moči skupine pri učenju. Samo predavatelj ali knjiga me nikoli nista nagovorila tako celostno, večplastno in globoko, kot skupina sopotnikov, ki so vsakdo svet zase: z različnimi izkušnjami, osebno zgodovino, poklicnim ozadjem, različnih starosti in interesov. Vsak od njih je močno vplival name z vsem, kar je in kar je prispeval v proces v vsakem trenutku naše skupne poti – tako med predavanji kot izven njih. Čutim velikansko podporo v tem, da jih poznam in bomo v stiku še naprej. Tudi to, da so udeleženke prišle tudi s Harvaške in Poljske, je pridodalo bogastvu usposabljanja.

Poseben zgled mi je bila vodja usposabljanja Dušanka Kosanović. Poleg predavateljskih kompetenc je bila je utelešenje avtentičnosti, enakovrednega odnosa do udeležencev, primer osebe, ki se izraža osebno ter prevzema odgovornost za napake. Navdušilo me je njeno neizmerno razumevanje in podpora v naših iskanjih, hkrati pa postavljanje meja, ko je bilo potrebno za dobro vseh. Ob njej sem se počutila videno, razumljeno in varno.

Posebna izkušnja je bila tudi pogovor z Jesperjem Juulom preko skypa. Kljub temu, da sem ga imela priložnost poslušati že prej, me je znova osupnila in navdušila njegova zmožnost razumevanja ozadja, ki se skriva za našimi včasih zelo enostavnimi vprašanji. Zares sem hvaležna za to, da sem doživela to, kako se je vživel v vsakogar od nas, koliko podpore, empatije in dragocenih vodil nam je ponudil v naših prizadevanjih za dobro v družinah ali pri delu.

Zelo pomembna je bila zame tudi tema agresije. V varnem okolju sem se lahko soočila z njo pri sebi ter spoznala, kako lahko z njo shajam in jo obvladujem na konstruktiven način.

Pri usposabljanju mi je bila všeč tudi sestava posameznih modulov. V prvem, teoretičnem, sem lahko vsebino konceptov, ki sem jih poznala posamezno in fragmentirano, poglobila, jih uredila in povezala v smiselno in uporabno celoto. V drugem, praktičnem modulu, pa sem dobila izkušnjo, kako pridobljeno znanje uporabiti v praksi – pri razmišljanju o posameznih primerih iz lastnega življenja in iz drugih družin, pri vodenju seminarjev, odgovorih na vprašanja. Naučila sem se tudi vrednosti tega, da nečesa ne vem in to lahko naglas ‘priznam’.

Ob bogatem programu in neskončnih možnostih pogovora med posameznimi predavanji so bili zame dragoceno poglavje tudi filmi ob večerih. Po napornem dnevu in s polno glavo sem se v temi lahko prepuščala zgodbam, ki so se me dotaknile na drug način kot seminar, a so ga dopolnjevale. Prav tako so bili polni uvidov pogovori, ki so sledili filmom.

Zabavno in zanimivo je bilo, ko nam je Irena samoiniciativno pripravila tečaj kuhanja izvrstnih juhic. Zelo dragoceno izkušnjo mi je omogočila tudi udeleženka Aga s Poljske, ki nam je predala nekaj svojega znanja a področja nenasilne komunikacije.

K lepoti celotnega doživetja je prispevala idilična lokacija pod Krvavcem, čudoviti razgledi, narava… V ljubkih sobah, ob prijaznem osebju, odličnih zajtrkih in priročnem, z dobrotami založenem bifeju, za katerega je vestno skrbela Sabina, sem se počutila še posebno razvajano.

Nazadnje, čeprav zelo pomembno, se zahvaljujem Ivani za organizacijo, njeno neutrudno zavzetost, skrb, humor, in brezkompomisnost pri sledenju visokemu standardu kakovosti, ki si ga je zastavila za izvedbo usposabljanja. Verjamem, da je res najboljše v okviru Familylab Association.

Če se namreč želim spomniti kakšne napake ali pomanjkljivosti, se težko domislim česarkoli.

Barbara Brinovec Pribaković (november 2016)


Familylab trening je za mene bio ucenje, praksa, osobni razvoj, povezivanje sa drugima… Dobila sam dublji uvid u teoriju i filozofiju Jespera Juula, sve ono procitano iz knjiga je na neki nacin “ozivjelo” i sad je povezano s brojnim primjerima iz prakse te mojim osobnim zivotnim iskustvom i vrijednostima. Ono sto je meni od posebne vaznosti, stvorila sam nova poznanstva i postala dio medjunarodne zajednice ljudi s kojima mogu dijeliti ideje, misljenja i iskustva te sudjelovati u promicanju novih pristupa u odnosima koji mogu znacajno unaprijediti kvalitetu zivota, i djece i odraslih.

Sanja Živković (Zagreb, november 2016)


Na usposabljanje sem prišla kot ena izmed članic, ki je prebrala vse Juulove knjige in si je želela poglobiti teoretična ter praktična znanja s področja odnosov, kot jih vidi Jesper Juul in Familylab Slovenija. Zato sem bila v prvem teoretičnem delu zelo navdušena nad predavateljico, ki je meni znane vsebine predstavila v popolnoma novi luči, hkrati pa odprla toliko novih smeri in predstavila toliko novih znanj, da je samo še dodatno utrdila moje prepričanje, kako zelo so pomembni odnosi in način, kako se jih lotevamo. Zato sem se toliko bolj veselila drugega praktičnega dela, ki je bil sicer zelo čustveno intenziven, toda darilo, ki bi ga privoščila vsakemu staršu. »Preizkušati« Juulove vrednote na »živih« primerih – neprecenljiva izkušnja, ki je spremenila ne samo moj um, temveč tudi moje srce in dušo. Prav nič se ne zlažem, če rečem, da sem iz usposabljanja domov prišla drugačna mama, žena in ženska. Zato hvala Familylab Slovenija za to življenjsko izkušnjo!

Helena Primic (november 2015)


Temeljno Familylabovo usposabljanje je edinstvena in dragocena izkušnja, ki te zagotovo ne pusti ravnodušnega. Ko pred usposabljanjem prebereš Juulovo literaturo, se ti zdi, da temo kar dobro poznaš. Nato se udeležiš seminarja, kjer Juulove vrednote zaživijo v vsej svoji veličini. Tam sem poglobila svoje znanje iz literature, se učila od vodje usposabljanja, kako Juulove vrednote udejanjati, pridobila ogromno novih vpogledov iz izkušenj udeležencev usposabljanja in imela možnost dodati svoj kamenček v ta mozaik. Ko sem v prijetnem in spodbudnem vzdušju poslušala razlago vodje ter osebnoizpovedne izkušnje in modrosti drugih skozi Familylabovo paradigmo, sem se zavedla, kako vesela sem, da sem postala del nove »družine«, v kateri je kakovost odnosov na prvem mestu in mi je navdih tako v profesionalnem, kot v zasebnem življenju. Hvala vam za to!

Tanja Podgornik (november 2015)


Tole usposabljanje je zame prišlo v trenutku, ko sem ga potrebovala. Dobila sem priložnost spoznati vodjo, ki živi, to kar uči in to me je res prepričalo. Všeč mi je bilo varno vzdušje, ki mi je olajšalo moje dvome v zvezi s pogovorom v angleščini. Pridobila sem nova spoznanja in razumela nekatere vidike, o katerih piše Juul, še na drugačen način. Všeč mi je bilo, da smo izhajale iz prakse in da smo odpirale široko polje različnih razmišljanj, odgovorov in pogledov na isto situacijo. In vsa naša razmišljanja so bila na nek način prava, dobra in predvsem osebna. V osebnem življenju sem še bolj intenzivno začela uporabljati osebno govorico in skrbeti za svojo integriteto in integriteto svojih otrok. Tudi na profesionalnem področju sem dobila precej potrditev, da delam dobro in se na nove izzive podajam z motivacijo in realnim optimizmom. Še posebej pa mi v glavi odzvanja pomembnost skrbi zase, na tem področju še vedno nekoliko lovim ravnotežje med sabo in drugimi. Pripravljena sem na nove izzive tudi na področju širjenja Familylabovih idej in vrednot.

Ana Bogdan Zupančič (november 2015)


Familylabovo usposabljanje me je v dno duše pomirilo, saj sem ugotovila da nisem z Marsa in da še obstajajo ljudje , ki razmišljajo kot jaz, in to me je navdušilo. Sedaj se moram pa še malo izuriti v tem, kako ostale Zemljane prepričati v nekaj, kar se meni zdi samo po sebi umevno in edino logično. Hvala MY PEOPLE/MOJI LJUDI/med svojimi😀

Polona Kosić (november 2015)


Vsebina usposabljanja je odlična, zelo koristna za osebni razvoj, izboljšanje odnosov in strokovno delo. Predavateljica je vsebine podajala privlačno in razumljivo, bila mi je zgled, kako predavati, skrbeti za skupino, posameznike in zase. Časovni potek usposabljanja omogoča, da se dobro obdelajo vsebine, je pa dovolj časa tudi za praktično delo na konkretnih primerih. Zelo dragoceno mi je, da smo se udeleženke v vmesnem času spoznale, povezale in postale dobre prijateljice. Tukaj sem našla “svoje ljudi”.

Mateja Lesar (november 2015)


Vsak, ki si želi delati ali dela z ljudmi, bi se po mojem moral udeležiti takšnega usposabljanja, ker ne gre le za to, da so nas usposobili za vodje Familylabovih seminarjev, dobili smo mnogo več. Dobili smo možnost, da podarimo naprej znanje, ki omogoča boljše življenje, odnose. Znanje, ki staršem daje priložnost globjega vpogleda v to, kaj pomeni biti odgovoren starš. Znanje, ki združuje telo, um in duha in nam omogoča pristne stike, onkraj vlog in nerazrešenih vzorcev. Zame zagotovo ena boljših investicija v lajfu. Hvala Ivana, hvala Dušanka in hvala vsem udeležencem … pa Juulu tudi, seveda, I would do it all over again! 🙂

Nuša Špela Zanoškar (november 2015)


Na začetku naj povem, da je bila vsebina seminarjev zame zelo obsežna in da še vedno nisem spravila vseh področij v nek sistematični red. Vendar to mogoče niti ni tako zelo pomembno.

Voditeljica Dušanka je naredila name velik vtis. Je iskrena in neponarejeno empatična oseba. To je z moje strani poseben kompliment, kajti v življenju sem srečala večinoma psihologe z diametralno nasprotnimi vrednotami.

Z udeleženci pa sem zlahka navezala pristne odnose. Vidi se, da smo podobnih pogledov na starševstvo in delo z otroki po vrtcih in šolah ter v družinah. Vendar pa imamo zelo različne življenjske izkušnje in v posebno veselje mi je bilo, da smo jih delili med seboj. Izmenjava izkušenj ob Dušankinem vodstvu ter komentarjih je bila zame najdragocenejši del, saj teorijo in Juulove poglede že poznam in mi zaradi njih niti ne bi bilo treba na to izobraževanje. Prav veselim se nadaljnjih srečanj in medsebojne izmenjave praks.

Strinjam se z Dušanko, da je Juulovo delo izhodišče, začetek in smer poti, ki pa se o kmalu izpelo, če ne bomo pristopali z vodenju seminarjev osebno, s svojimi primeri, izkušnjami in praksami. Pa tudi s primernim načinom podajanja vsebin. Juul je zame sicer dober pisec, vendar zares zablesti pravzaprav v vlogi govornika. Tako da mi je logično, da je zasnoval svoj »posel« na vodenju in licenciranju inspiracijskih seminarjev.

Na izobraževanju smo veliko izvedeli o vsebinah, ki naj bi jih podajali. To je pomembno, vendar bi si želela tudi vsebine, namenjene  bolj konkretno tudi izvedbeni plati. Retorični del (izvedbeni del) je pač imanentno povezan s procesom. Brez posode (načina podajanja), v katero damo neko vsebino, nam vsebina rada pobegne vsenaokrog in pomen sporočila je izgubljen.

To z nehotenimi in od neznano kod sproženimi  komunikacijskimi nesporazumi se  rado zgodi tudi ljudem za najboljšimi nameni, če govorniško niso tako spretni. V pomoč mi bo, ko se bomo decembra dobile in po kratkih predstavitvah prekomentirale tudi naše nastope: kako delujemo pred občinstvom, kako jasno podajamo vsebine ipd.  Se že veselim!

Na koncu naj pohvalim enkratni ambient Doma na Kureščku, kjer je potekalo izobraževanje. Že dolgo se nisem kje tako dobro počutila, kot sem se ob čudovitem razgledu, prostem do obzorja  na vse strani – kot bi se mi duša končno smela široko odpreti in zadihati s polnimi pljuči!

Vse dobro še naprej, drage organizatorke in veliko uspehov!

Lidija Liberšar (november 2015)


The seminar was a very powerful experience for my personal development and for my professional development. The values and philosophy that proposes Jesper Juul were not only in the content but also in the seminar form (proces).
I enjoyed sharing ideas, experiences, knowledge and hope with the group. And I think the way it was conducted enabled the group to give the best of each. Very grateful and full of desire to share this experience in other contexts.

Juan Ignacio Vieira (Madrid, november 2015)


Na podlagi lastne izkušnje najtopleje priporočam tudi kot izobraževanje za starše (po možnosti čim prej, ni pa nikoli prepozno 😉). Vsekakor pa mnogo boljša investicija v osebni razvoj, kot programi za razne “boginje”. 🤪

A. H. K. (november 2011)


Zame je bilo FL usposabljanje življenjska prelomnica, za katero si še zdaj želim, da bi se zgodila mnogo prej. Toplo priporočam vsem mladim staršem, mamicam in očkom. Dragocenost brez konkurence.

Danica Vidmar (november 2011)