Katarina Žerovnik Mazi

Sem žena in mama 3 in 5 let starima fantoma, prijateljica, raziskovalka, ljubiteljica narave in gibanja in trenutno študentka propedevtike na SFU.  Študirala sem matematiko in kasneje učila v osnovni šoli in gimnazijah ter inštruirala. Po dveh zaključenih porodniških sem ostala doma. Familylab sem srečala nekje na poti starševstva: gotovo enkrat, ko sem bila v dvomih in se spraševala, ali delam prav in kako naprej. In ker sem raziskovalni, študiozni tip, sem se lotila branja knjig in se kasneje udeležila temeljnega usposabljanja pri Familylabu.  Mislim, da sama rastem in zorim ob rasti in zorenju svojih otrok. Vedno znova odkrijem kaj novega o sebi in najbolj blagodejno, ne pa tudi najbolj lahkotno, je sprejemanje vseh teh dobrih in slabih strani sebe.

Familylab mi predstavlja podporo v tem, kako si predstavljam družino. Včasih kaj preberem, včasih kaj slišim na seminarju, včasih pa me kdo posluša na srečanju — vse to mi je v podporo in razbremenitev. In potem sem jaz z lažjim srcem spet jaz, Katarina, mama, žena.  Nagovarja me naravnanost, da je pomemben odnos, da vzgajamo prek odnosa in ne prek pravil in zapovedi. Verjamem v zaupanje v otroka, da se bo razvijal, učil, da ni nepopisan list, ampak da ima svoje želje, motivacije. In da je otrok v svoji biti željan sodelovanja z drugimi. Svoja otroka rada opazujem, ko sta zatopljena v svoje raziskovanje in delo.

Pri Familylabu sodelujem pri organizaciji sredinih starševskih večerov, kjer želim spregovoriti o aktualnih temah starševstva in pomagati ustvariti prostor za podporo in navdih.