Familylabovi starševski večeri

Familylabovi starševski večeri potekajo ob sredah, od 19h do 20.30, v naši učilnici na Zaloški 54 (1. nadstropje). Mi poskrbimo za čaj, kavo, vodenje in moderiranje, vi pa prinesete s sabo vprašanja in primere. Dobro vzdušje pa je pri nas že samoumevnost. Vstopnina znaša 10 € (plačilo na kraju dogodka), svojo prijavo pa lahko oddate tule.

Program:

KDAJNASLOVVSEBINSKI OKVIRVODJA
15. 1. 2020Kako rečemo NE in ostanemo povezani
(na Zaloški 54, Lj.)
Vas načnejo notranji glasovi, ko morate reči NE otroku? Pomišljate in se težko odločite? Se poskušate izogniti besedi NE in namesto tega rečete npr: “To se pa ne sme,” ali pa: “Tega ne delamo” ali kaj podobnega. Se najdete v tem?
Pridite na pogovorni večer. Razmišljali bomo, s čim so povezane te naše misli, kako se naučimo osebne govorice in kaj ta s sabo prinaša za nas in naše otroke.
Saša Bem
29. 1. 2020
Otroci z močno voljo in vsakdanji izzivi (na Zaloški 54, Lj.)
Zakaj je izbira prehrane, obisk pri znancih ali pa običajna večerna rutina lahko včasih tak izziv, ko imamo doma zelo avtonomnega – in obenem visoko občutljivega – otroka? Kako nam lahko pri tem pomaga, da otroka preprosto sprejmemo takšnega kot je, ga uzremo še v čisto drugi perspektivi, a obenem dobro poznamo in spoštujemo tudi svoje osebne meje? Ni vedno preprosto, a majhne nianse lahko občutno vplivajo na celotno družinsko dinamiko.Irena Tomažin
5.2.2020Življenje z najstnikom (na Zaloški 54, Lj.) Ko naši otroci vstopijo v obdobje najstništva, se starševska vloga spremeni. To je čas, ko lahko razvijemo nove veščine, zaradi katerih bomo osebnostno zrasli, in s pomočjo katerih bomo postavili temelje kakovostnega odnosa z otrokom za vse življenje. Barbara Brinovec Pribaković