Čuječnost (mindfulness) za menedžerje

Tridnevna delavnica za voditelje in menedžerje, ki se v osebnostnem razvoju ne bojijo stopati korak pred drugimi 

Od 20. do 22. novembra 2015

 


Podjetja, korporacije in inštitucije potrebujejo lastnike in voditelje, ki so sposobni empatičnega vodenja.

http://www.dreamstime.com/-image2017656
Podjetja, ki že danes skrbno načrtujejo, kakšna bo njihova prihodnost, od menedžerjev zahtevajo, da delujejo v skladu z načeli celostnega vodenja. Razumejo, da za trajnostni uspeh niso več dovolj le čvrsta avtoriteta vodje, utemeljena na (pre)moči, izvirnost, produktivnost in podobno, temveč predvsem tudi zmožnost odgovornega, etičnega in empatičnega voditeljstva. Od vrha navzdol.

 

Kaj vas čaka na seminarju?

Seminar Čuječnost za menedžerje temelji na pozitivni psihologiji, na t.i. teoriji »flow« (U) in veščini čuječnosti (t.i. mindfulness). Zajema urjenje v čuječnosti, s samoopazovanjem, tišino in molkom, telesnim treningom in meditacijo vred. Vaša pozornost bo bolj izostrena, osredotočenost globlja in prisotnost jasnejša.

Sebe boste začeli uporabljati na najboljši možen način: avtentično, zanesljivo in jasno. Čuječnost (mindfulness) se boste naučili vključiti tako v zasebno kot poklicno življenje. Naučili se boste ohranjati v ravnovesju, ne da bi vam tla pod nogami majala čustva, ki jih prinašajo stresne situacije. Postali boste pozoren voditelj, ki je v celoti navzoč tukaj in zdaj.

Skozi delavnico boste razvili zavedanje in razumevanje realnosti, kakršna je prav ta hip, ne da bi jo primerjali s tem, kar že veste ali mislite, da veste.

Naučili se boste ločevati med sabo in svojim delom. Zavedli se boste svojih virov in omejitev, obenem pa dobili priložnost, da se povežete s svojo intuitivno/čustveno/eksistencialno inteligentnostjo. Nenazadnje pa boste deležni prostora in svobode za to, da na podlagi raznolikih kulturnih in znanstvenih modelov realnosti, sestavite lasten eksistencialni okvir.


Delavnica je namenjena vodilnim delavcem v podjetjih in finančnih ustanovah.
Predhodno poznavanje veščine mindfulness za udeležence ni obvezno.

Delavnica traja od petka do nedelje. Izmenjaje si bodo sledili teoretični predavateljski vložki, individualni trening in skupinsko delo. Delavnica je izkustvene narave in zahteva aktivno sodelovanje.

Urnik:
Petek: 15h – 20h
Sobota: 9h – 18h
Nedelja: 9h – 15h

Lokacija:
Delavnica bo potekala na sanjski lokaciji hotela Lambergh Château (Begunje na Gorenjskem)

Kotizacija za program:
790 € + DDV
V ceno niso všteti stroški bivanja.

Cena bivanja:
Celotno bivanje s polnim penzionom: od 150 € do 215 € (glede na tip sobe) 

Prijave in poizvedbe na info@familylab.si

 

O inštruktorici Marie Kronquist:

Neodvisna svetovalka, coachinja, NLP trenerka in učiteljica meditacije. Izkušena pri delu z menedžerji, drugimi vodilnimi delavci in zaposlenimi z vseh nivojev v podjetjih raznih oblik, od družinskega tipa do velikih multinacionalk (Danska, Norveška, Švedska, Nemčija). Sodeluje tudi s številnimi humanitarnimi organizacijami (Unicef, Tibet charity, Danish refugee council, Cancer Society, Rdeči križ). Izobraževala in usposabljala se je na področjih pedagogike, psihologije, komunikacijskih veščin, coachinga, menedžmenta, meditacije, joge in pozornosti (mindfulness).

Spletna stran Marie Kronquist