Kako lahko starši zares pomagamo svojemu introvertiranemu otroku?

Kako prepoznati introvertiranega otroka oz. ali veste, da smo ljudje lahko tudi ambiverti (pol introverti in pol ekstraverti)?

Na predavanju bo predavateljica pojasnila temeljne značilnosti introvertiranosti v primerjavi z ekstravertiranostjo, predvsem pa se bo usmerila na prednosti in tihe moči introvertiranih otrok, ki imajo raje manjše skupine kot bučne rojstnodnevne zabave. Predstavila bo tudi praktične smernice, s katerimi lahko starši svoje introvertirane otroke podpremo in jim pomagamo tam, kjer zares potrebujejo našo pomoč.

To seveda ne pomeni, da bomo na predavanju poskušali najti načine, kako introvertirane otroke spremeniti v »pogumnejše in uspešnejše ekstravertirance«, kot nas poskuša prepričati sodobna družba. Kot pogosto poudarja predavateljica, je to zgolj videz, ki pozablja na tihe, a zato nič manj pomembne, moči introvertiranih ljudi. Kaj torej introvertiran otrok zares potrebuje od svojih staršev? In ali lahko ekstravertiran starš razume svojega introvertiranega otroka? Kako introvertiranost vpliva na družinsko dinamiko? Kaj pa introvertiran otrok v vrtcu in šoli – kako mu lahko starši pomagamo?

Vse to in še več bomo raziskovali na predavanju Kako lahko starši zares pomagamo svojemu introvertiranemu otroku.

Srečanje vodi Helena Primic – filozofinja in urednica Ringaraja ter redna sodelavka Familylaba Slovenija, ki se je pri svojem delu usmerila predvsem na visoko občutljive in introvertirane otroke.