MINDFULNESS ZA FOTRE

Vse, kar si si vedno želel povedati ob pivu, pa nisi tega nikoli storil.

Father-and-son-playing-001Spet imaš slabo vest. Čeprav si si že ničkolikokrat rekel, da tega ne boš storil NIKOLI VEČ, ti še vedno uspeva, znova in znova. Si kot stara plošča, na kateri igla poskoči vedno na istem mestu.

Kaj si spet naredil? Pojma nimam. Mogoče si v hipu postal živčna razvalina, ker si tvoj sin spet ni pravočasno zavezal vezalke na desnem čevlju, tebi se je pa seveda mudilo, kot vedno. V avtu si se sicer že oproščal, »Ej sori, ker sem znoru, ampak danes mam res težek dan pred sabo, a razumeš, nima veze s tabo. Giv mi fajf!«. Ko ti –  po tvojem mnenju – užaljeno odvrne: »Pust me!«, ti seveda spet zakuha. Pa ne avto.

Ali pa se na vse kriplje trudiš, da bi vzpostavil bolj pristen stik s hčerko, pa ti enostavno ne uspe. Vidiš se kot ljubeč in pozoren oče, ki se posveti vsaki malenkosti, da bi ja bilo vse prav. »Imaš ključe?« »Ne pozabi potegniti vode.« »Lahko skačeš, samo bolj potiho, saj veš, sosedi.« »Kako je bilo v šoli?« »Pazi, da ne boš vse zdrobila po kavču!« »Lej, nočem spet težit, ampak madona, začni že enkrat pospravljat te cote za sabo, rad te imam.« In s tem ni pravzaprav nič narobe, to počnemo vsi. Ne vidimo pa, da smo pravzaprav mi tisti, ki v resnici ne navežemo pristnega stika, ker se osredotočamo na nepomembne in predvsem neživljenjske stvari. Pristen stik terjamo od otrok, a kako naj ga vzpostavimo, če do njih nismo sami takšni, kot smo, avtentični z vsemi našimi prednostmi in napakami?

Tako zelo si želimo biti dobri fotri, da delamo vse mogoče, da bi to postali, razen tistega, kar bi resnično morali storiti. Se brez presojanja in posledičnega občutka krivde usmeriti vase in si reči: »O Đizus Krajst, s čim pa jaz v resnici težim! Tega ne rabim, moji otroci pa še manj. Rad se imam!«

Mindfulness (oz. čuječnost) je veščina in orodje, ki ti lahko resnično pomaga vzpostaviti stik s sabo in posledično tudi z drugimi okrog tebe. Zaradi te uporabne življenjske drže boš lažje spregledal, da tvojemu džumbusu v glavi ne gre vedno zaupati in da lahko z osredotočenostjo nase tukaj in zdaj zaživiš precej bolj polno in manj stresno življenje. In tega bodo veseli tudi tvoji otroci.

 

O čem se bomo pogovarjali? O vsem, o čemer si si želel vedno (po)govoriti ob pivu, pa tega nisi nikoli storil. In preznojil se boš, obljubim.

Kdo se lahko dvodnevne delavnice udeleži? Vsak, ki ima jajca! (Ja, tudi fotri brez otrok so dobrodošli, zakaj pa ne.)

Delavnica je striktno zaupne narave. Na delavnici ni boljših ali slabših, pametnih ali neumnih, uspešnih ali neuspešnih, smo pa različni in ravno zaradi tega so vsi fotri deležni enakovredne obravnave. You are just a man!

 

Kje: v prostorih Familylab Slovenija na Zaloški 54 ter med drevesi Golovca. V Ljubljani torej.Mindfulness za fotre web

Kdaj: v soboto, 5. 3., in nedeljo, 6. 3. 2016. Od 9h do 18h.

Kaj potrebuješ: armafleks oz. telovadno podlago, udobna oblačila (trenirka, superge …).

Vodi: Jernej Kolenik, trener čuječnosti

 

Cena: 180 €

Cena vključuje udeležnino za dva dneva, z ddv-jem vred.
Plačilo je možno tudi v dveh obrokih. Prvi obrok mora biti plačan pred začetkom delavnice.
Ob prijavi na info@familylab.si prejmete predračun. Prijava je potrjena, ko prejmemo plačilo.

Število mest je omejeno na največ 15.

 

O voditelju:

Jernej KolenikJernej Kolenik se je rodil leta 1971 v Celju, od poznih najstniških let živi in dela v Ljubljani. Divja dvajseta je preživel kot sodelavec založbe FV, glasbeni sodelavec Radia Študent, član »garažne punkrok« skupine The Rhythm Thieves  in nasploh ga je bilo v glasbenih krogih povsod polno. Prehod v trideseta je oddelal kot novinar Studia City, sodelavec Sobotne noči in urednik oddaje Videospotnice na javni televiziji. Nenehno iskanje novih dogodivščin ga je zaneslo v oglaševanje, kjer je deloval kot tekstopisec in kreativni direktor (Studio Marketing, Grey, …). Ustalil in osebnostno prevetril se je šele, ko je postal za nekaj časa brezposeln. Za trenerja čuječnosti se je izučil pod vodstvom Marie Kronquist, še pred tem se je za izvedbo izkustvenih delavnic izobraževal pri Eliju Burenu, pod vodstvom dr. Mateja Černigoja pa je izpilil meditacijo preproste prisotnosti. Seveda je podlegel tudi psihoterapiji. Drugače pa še vedno brenka po kitari in je rad oče mlajši in starejši hčerki. Z nobeno svojo fotografijo ni zadovoljen, je pa za to priložnost v hčerkinem telefonu našel ustrezen dvojni selfi.