Dr. Haim G. Ginott (1922 – 1973) je bil klinični psiholog, pedoterapevt in mentor številnim staršem. Njegove knjige – Skupinska terapija z otroki, Starši in otroci, Starši in mladoletnikiin Učitelj in otrok – so naredile pravo revolucijo v odnosih in razmerjih med starši (učitelji) in otroki.

 

Knjiga Med staršem in otrokom velja za pionirsko delo na področju odkrivanja in uporabe t.i. čustvene inteligence (pojem je mlajši od same knjige). V 45 letih od nastanka je knjiga doživela veliko različnih izdaj in ponatisov, čeprav ni v njej niti ščepca običajnega uspešniškega senzacionalizma, pač pa je strokovna in vedno aktualna temeljna vzgojna literatura. Pisana je “na kožo” laiku, vendar premore diskretno strokovno globino. Iz monografije, podkrepljene s strokovnim znanjem, se lahko starši (in pedagogi) učijo, kako naj bodo sočutnejši in uspešnejši kar se tiče vzgoje njihovih otrok, kako naj pridejo v stik z lastnimi čustvi in bolje razumejo otrokova čustva, kako naj uveljavijo disciplino, ne da bi pri tem poniževali, kako naj bodo kritični, ne da bi otroka dajali v nič, kako naj hvalijo, ne da bi sodili, kako naj izražajo jezo, ne da bi prizadeli, in kako naj se odzivajo na takšne načine, da se bodo otroci naučili zaupati svoji notranji realnosti in si bodo razvili samozaupanje.

Pričujočo predelano izdajo iz leta 2003 sta dodatno uredila in za sedanji čas posodobila avtorjeva vdova dr. Alice Ginott, tudi sama klinična psihologinja, in profesor dr. H. Wallace Goddard, ki je specialist za družinsko življenje.

 

Avtor: Haim G. Ginott

Prevod: Branko Gradišnik

UMco, 2017, 247 str., mehka vezava

 

Cena: 19,90 €
P & P: 1,90 €

Naročila na info@familylab.si

 

 

Polistaj po uvodnih straneh:

Med_starsem_in_otrokom_1-27 stran