Društvo NATURO

NATUROlogo_manjsi sestavljamo ljudje, ki verjamemo v otroke, igro in naravo! Naša strast je ustvarjanje igrivega otroštva. Otrokom pomagamo, da se sprostijo, povežejo s sabo, drugimi in z naravo ter razvijejo svoje naravne moči. Otrok, ki je povezan in lahko svobodno ustvarja, je na najboljši poti do notranje stabilnosti, zdravega razvoja telesa in uma ter uspeha po lastni meri. Pri Naturu zagovarjamo prosto igro otrok, ki jo vgradimo v vsak naš projekt.

Naš osrednji projekt se imenuje “Gremo na igrišče!” v okviru katerega razvijamo Doživljajsko igrišče Kranj in izvajamo igralne dni v Novem mestu in Ljubljani. Udeležba na igralnih aktivnostih tega projekta je brezplačna. Omenjeni projekt dopolnjujemo z različnimi tabori (Vikend fotrov in mulcev, Tabor za družine, Tabor za otroke), gozdnim varstvom (tudi Gozdne počitnice), rojstnimi dnevi v gozdu, družinskimi dnevi ter izdelavo dveh različnih produktov – hišica na drevesu in plezalna stena – skupaj z otroki pri njih doma. Poleg tega izvajamo tudi predavanja, seminarje in pišemo članke. S temi aktivnostmi predstavimo naše poglede in izsledke strokovnih raziskav na področju otroške igre, vpliva narave na otroke in druge sorodne teme.


Bonusi za člane Familylabovega vzgojnega kluba:

  • Rojstni dan v gozdu – v ceni za 10 otrok, se lahko brezplačno prijavi 2 dodatna otroka.
  • Gozdno varstvo – ob naročilu in plačilu 12 obiskov (ki se jih lahko porabi v enem letu), dobi otrok kultni pipec Opinel z lesenim ročajem brez doplačila (na željo staršev lahko dobijo takega z zaobljeno konico).
  • Naturo plezalna stena – pri naročilu plezalne stene vsaj 2 metra širine, dobi otrok brez doplačila debelo 6-metrsko vrv za plezanje po drevesih in druge vragolije (taka vrv je bila doslej najbolj zaželjena in uporabljana “igrača” na vseh Naturo aktivnostih)
    – otrok, ki se udeleži treh Naturo taborov v istem letu (1. Tabor za otroke ali poletne Gozdne počitnice, 2. Vikend fotrov in mulcev, 3. Tabor za družine), dobi svoj pipec Opinel, prav tako njegov oče.
  • Vikend fotrov in mulcev (VFM) – oče, ki se s svojimi otroki udeleži poletnega VFM lahko s sabo brezplačno pripelje še enega dodatnega otroka (prijatelja od svojega otroka, nečaka itd. – zelo primerno za primere, ko bi mamica (od prijatelja, nečaka…) z veseljem poslala otroka na tak vikend, a oče iz takih ali drugačnih razlogov ni zmožen ali zainteresiran za udeležbo).
  • Družinski dnevi – družina, ki je včlanjena v Družinski klub bo vpisana v Naturo VIP bazo in obvestilo o prijavi na Naturo družinski dan izvedela 1 dan pred vsemi, ki niso včlanjeni v klub.