Sime, svedri in mali fedri

fb_profilka-3V svoji svedralnici vse fedrčke in svedrčke, stare 6-14 let, spodbujam k inovativnosti, sodelovanju in reševanju izzivov tako, da se z uporabo pravega orodja (ne, ne samo kladiva) in pravih materialov lotevajo velikih projektov, ki se jih domislijo kot ekipa (vozila, tobogani, hiške na drevesu, katapulti…). Ob tem naredijo še kak kulski eksperiment in razstavijo kakšno napravo ter se ob tem učijo, kako stvari delujejo. Verjamem in zaupam v moč svobodne kreativne igre in naravnega, izkustvenega učenja ter v neskončen potencial teh pametnih malih glavic, ki bodo nekoč odgovorno soustvarjale ta svet.

Vsak dan od ponedeljka do četrtka sprejmemo 1 skupinico otrok 6-9 in eno skupinico 10-14 let. Delavnice so 2-urne (17.00-19.00) in potekajo v 2-mesečnih sklopih. V tem času skupinica dela na večjem skupnem projektu, ki si ga izberejo na začetku. Prvi del vsakega srečanja je namenjen spoznavanju varne uporabe različnih orodij, eksperimentom in razstavljanju stvari, v drugem delu srečanja pa otroci prosto delajo na svojem projektu ob spremstvu mentorja.
Poleg tega organiziramo celodnevne delavnice med vsemi šolskimi počitnicami, poleti tudi v obliki tabora v naravi.

Na naših delavnicah se otroci naučijo:

– varne uporabe najrazličnejšega orodja in materialov
– krepijo finomotoriko, kar gradi tudi njihove možgančke
– globoke zbranosti in osredotočenosti na projekt
– da so napake le del procesa in ne razlog za občutek manjvrednosti
– da je v vsakem od nas izdelovalec in da se vsak lahko nauči šivat, žagat, kuhat, torej naredit stvari s svojimi rokami
– kako dober je občutek, ko nekaj narediš s svojimi rokami in imaš pred seboj rezultat svojega dela
– komuniciranja in sodelovanja z ostalimi v ekipi, majhnimi in velikimi
– kreativnosti in oblikovanja
– praktično znanje, o tem, kako stvari delujejo (z razstavljanjem in proučevanjem)
– kateri so njihovi naravni talenti
– da ZMOREJO

Od otrok na naših delavnicah se odrasli lahko naučimo:

– da ZMOREMO
– da so napake del procesa
– da je k izzivom najboljše pristopati z igrivostjo in odprto glavo
– da se splača za vedno ohraniti radovednost, čudenje in navdušenje nad življenjem.

Simon Gantar – Mojster Šime


Ugodnosti za člane Familylabovega vzgojnega kluba:

1. makedo-toolkit-030Ob prijavi otroka na 2-mesečno svedralnico (8 obiskov po 2 uri tedensko) ALI na celoten počitniški sklop, otrok dobi en komplet makedo orodja za ustvarjanje s kartonom – ker to lahko počne tudi doma z odpadnimi škatlami in ne povzroča mami preveč dela s čiščenjem

toolkit-starter-parts_86f4d86e-ac0c-4199-8daf-7d484a43991d2. Ob prijavi otroka na 2-mesečno svedralnico (8 obiskov po 2 uri tedensko) ALI na celoten počitniški sklop, dobijo brezplačno 1 družinsko delavnico ALI 1 delavnico za mamice ALI 1 delavnico za očije (organiziramo vsak mesec ali vsaka 2 meseca).

makedo_car_crop_c70b0ed0-306f-4b96-9b68-3b9a527740953. Za vse člane kluba velja brezplačen prvi obisk popoldanske 2-urne delavnice (med tednom) ALI bon za 10 eur, ki ga lahko unovčijo na katerikoli delavnici.