Ana Bogdan Zupančič

Sem Ana Bogdan Zupančič, aktivna, vedoželjna, analitična in energična ženska. Po poklicu sem socialna pedagoginja. Dobro desetletje sem delala na osnovni šoli kot izvajalka dodatne strokovne pomoči, učiteljica v podaljšanem bivanju in svetovalna delavka. Trenutno svojo poklicno pot nadaljujem na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer delim svoje znanje in izkušnje s študentkami socialne pedagogike. Tudi znanstveno raziskovanje sedaj predstavlja velik del mojega profesionalnega življenja.

Več let sem bila edukantka transakcijske analize, kjer sem se urila v psihoterapevtskih tehnikah  in si pridobila naziv Transactional analyst – counsellor. Na »svoji« osnovni šoli še vedno vodim intervizijsko skupino za učiteljice. Kot sodelavka Familylaba, pa po drugih osnovnih šolah in vrtcih  izvajam predavanja in delavnice, tako za starše, strokovne delavce kot tudi otroke/mladostnike. Na področju soočanja s konflikti in težavami pri vsakodnevnem delu v osnovni šoli, sem si nabrala številne izkušnje in se izurila v potrpežljivosti, aktivnem poslušanju in vzdrževanju dialoga. Sem mnenja, da so otroci in mladostniki naši največji učitelji.

Skupaj z možem imava dva otroka – deklico in  dečka in od decembra 2015 dalje še zelo živahnega kužka. Z užitkom in zadovoljstvom opazujem, kako skupaj rastemo in se razvijamo.

S tem, da počnem, kar mi je všeč, poskrbim zase in svoje samospoštovanje. Obožujem branje, dobre filme, dolge, aktivne sprehode v naravo, tek, rolanje, drsanje, izlete z motorjem, druženje in potovanja z družino in trenutke samote. Zelo pomembna mi je profesionalna in osebnostna rast, zato veliko vlagam v lastno izobraževanje in »delo na sebi«. Kljub temu pa si včasih privoščim druženje s prijatelji in zabavo s plesom, ko se sprostim in si »napolnim baterije«.

 

Sodelovanje v radijskih oddajah:
Agresivnost pri otroku
(Radio Prvi, 13.3. 2017)
Mladi naj poiščejo poklic, ki jih bo izpolnjeval
(Radio Ognjišče, 27.1.2017)