Asja Colja Žigon

Že v času študija ekonomije sem se nagibala k učenju in uporabi mehkih veščin, kar sem nato s pridom uporabljala v poklicnem življenju tako pri odnosih z drugimi kakor tudi v osebnem življenju. Predvsem na področju razumevanja in obvladovanja čustev sem se nenehno dodatno izobraževala in občudovala učeče se organizacije. Šele kasneje, ko sem se pri delu na področju marketinga in PR-ja urila v komuniciranju z različnimi javnostmi, sem začela spoznavati, da je v ozadju vedno prisotno oziroma ključno: vzpostavljanje in ohranjanje medsebojnih odnosov.

Preskok iz poslovnega v družinski svet je zaznamovalo povem novo področje, kateremu sem se v zadnjem desetletju intenzivno posvečala –  odnosom v družini. Trije otroci so mi temeljito premešali načrtovano pot in kar lep čas sem potrebovala, da sem osvojila družinsko dinamiko. Ni bilo vedno lahko;  z Alino sem se povzpela na vrh, z Injo izbrala pot ter se z Anejem spustila v neznano.

Pot naprej sem našla s pomočjo Familylaba. Všeč mi je Juulova ideja, da je vzgoja otrok v prvi vrsti vzgoja nas – staršev, da gre za našo osebno rast in raziskovanje naših lastnih vzorcev. Po številnih predavanjih in delavnicah ter opravljenem usposabljanju iz Čuječnosti/Mindfulnessa in Temeljnem Familylabovem usposabljanju lahko potrdim, da je poznavanje samega sebe tista ključna komponenta, na katero se lahko zanesem v primeru turbulenc z otroci.  Če k temu dodam še debatne večere z enako mislečimi, medsebojno povezovanje in razumevanje, je odgovor, zakaj Familylab, na dlani – zaradi odnosov!