Irena Tomažin

Po izobrazbi pravnica in mediatorka, po srcu ustvarjalka ter raziskovalka zdravih odnosov in dobrih okusov. V življenju me izpopolnjujejo različne vloge. Najljubša, a tudi najzahtevnejša, je gotovo biti mama trem prekrasnim otrokom. Takšna, ki se nenehno uči, posluša, čuti, sprejema, postavlja smernice, se čudi vsem novim izzivom in radostim na poti in raziskuje načine, kako navdihniti otroke k zdravemu načinu življenja.

Verjamem, da je naše življenje odraz različnih vlog, ki jih sprejmemo, in odnosov, ki jih gradimo. Le ti nam dajejo – ali pa jemljejo – pomembno hranilo, energijo za življenje. V današnjem času je umetnost najti pravo ravnovesje med njimi in ob tem ohraniti svojo pristnost – iskrenost in ljubezen do sebe in drugih – v vsakem trenutku. Za to si je treba vzeti čas.

Ob koncu drugega porodniškega dopusta sem uresničila željo združiti družinsko življenje z delom, ki me veseli. Izzivi na področju prehrane so me spodbudili k zasnovi projekta Zdrava juhica, ki osvešča o pomenu zdrave in uravnotežene prehrane otrok. V okviru Zavoda Kalejdoskop že pet let vodim kuharske delavnice za otroke in družine ter razvijam delavnice na področju mediacije in zdravih odnosov. Pri tem aktivno sodelujem z Družinskim centrom Mala ulica, ekološko trgovino Kalček, mednarodnim programom Food Revolution, ki poteka pod okriljem kuharskega mojstra Jamieja Oliverja, ter različnimi vrtci in organizacijami po Sloveniji. Že nekaj let zapovrstjo v mesecu maju organiziramo tematski ustvarjalni natečaj za šole in vrtce ter organiziramo kulinaričen festival.

Z veliko veselja in igrivosti vsak mesec pripravljam nove recepte in vsebine za revijo National Geographic Junior, redno pišem strokovne prispevke za revije Viva, Nika, Oddih ter različne spletne portale. V zadnjem letu se tudi aktivneje posvečam razvoju družabnih iger ter inovativnih pristopov k igrivemu učenju v okviru družinskega projekta Človek ne jezi se evolucija. Sem aktivna članica Sveta staršev in občasno tudi sodnica porotnica pri Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani.

Nadgradnja znanja v okviru Familylabovih seminarjev in končno tudi temeljnega usposabljanja je prišla v pravem trenutku, ko sem iskala svoj smisel in svojo pravo vlogo v vsakodnevnih bojih med dvema odraščajočima fantoma. Čeprav sem se z Jesperjevo literaturo srečala že mnogo prej, mi je šele temeljno usposabljanje omogočilo globlje razumevanje njegovih misli ter neizmerno oporo pri spoznavanju in razumevanju vsakodnevne družinske dinamike, vrednot in svoje prave, avtentične biti. Neskončno se veselim vseh starševskih pogovorov, izmenjave izkušenj in novih osebnih in starševskih »uvidov« v okviru Familylabovih dogodkov in druženj. Se vidimo! 🙂