Janja Romih Kulenović

Janja RK_crnobelaSem univ. dipl. psihologinja. Poklicno sem se usmerila v poslovni svet. Odnosi med ljudmi so bili od nekdaj fokus mojega razmišljanja, zato sem tudi izbrala študij psihologije. Na poti raziskovanja odnosov sem naletela na Familylab, ki sem se mu z veseljem pridružila.

Z možem živim v partnerski zvezi že 18 let in še po tolikih letih je partnerstvo zame vsak dan nov izziv. Več o otrocih sva se z možem začela učiti pred trinajstimi leti, ko sva postala starša sinu Timurju. Resno delo v naši družini pa se je začelo pred desetimi leti, ko sva dobila drugega sina, Lorisa. On je tisti, ki naju od rojstva uči, kako biti starša. Leto in pol po njegovem rojstvu se nam je pridružila še hčerka Tarin. Otroci so moj navdih in me vsak dan naučijo kaj novega. Družbo nam dela še prijazna in razigrana psička. Skupaj uživamo na izletih in obiskih neštetih športnih tekem ob vikendih, kjer otroci tekmujejo in seveda navijamo za »naše«. Rada spoznavam nove ljudi, kraje, knjige, delujem tudi v amaterski gledališki skupini staršev na šoli, ki jo obiskujejo otroci, kjer se neizmerno zabavamo, ko pripravljamo igre za naše otroke.

Menim, da so odnosi, ki jih imamo z ljudmi, in kakovost teh odnosov ena od pomembnejših reči v življenju. Skozi študij in nenehno lastno izobraževanje ter seveda skozi šolo življenja sem pridobila precej dragocenih izkušenj, ki jih bom z veseljem podelila z vami.