Sabina AdaničSem Sabina Adanič, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok.

Pred nekaj leti sem o sebi napisala: V prostem času sem igralka, uživam v potovanjih in odkrivanju novega, kuhanju, branju in vožnji z motorjem. Danes bi napisala še, da sem mamica treh mulčkov, ki mi trenutno dajejo dovolj izzivov, da sem nekatere zgoraj omenjene stvari za nekaj časa pospravila v garažo in na police.

Po študiju sem krajši čas delala kot vzgojiteljica v vrtcu v Madridu. Ni me vleklo v javni vrtec, zato sem se odločila podaljšati študentska leta in postala skoraj diplomirana sociologinja in hispanistka. Preizkusila sem se kot vodja zasebnega varstva, z rojstvom otrok pa so se plani in prioritete rahlo spremenili.

Mislim, da sem za J. Juula slišala na fakulteti, vendar nisem bila niti malo pozorna nanj. Če dobro pomislim, sem prvič zares srečala njegove ideje na Facebooku, kjer je mamica svetovala drugi mamici in sem ob branju njenega odgovora pomislila: Ja, to je to!

Teden kasneje sem v Hoferju zagledala knjigo Kompetentni otrok. Bila je poceni, bila sem noseča in zazdelo se mi je, da bi bilo pametno kupiti vsaj eno knjigo o vzgoji, preden rodim. Prebrala sem jo še isti dan. Notri je bilo vse, v kar sem verjela in čutila, kako bi moralo biti, pa nikoli nisem našla pravih besed.

Nato so se naključja vrstila in znašla sem se tu, v Familylabovi družini. Veselim se potovanja, ki je pred mano.

teksti Sabine Adanič